Sport

2014.03.12. 10:39

Sóczó Rebeka judóban legyőzhetetlen

Tatán a judó Magyar Kupa diák B korosztályában versenyzett a hétvégén Sóczó Rebeka, a Gyomaendrődi Judo Club fiatalja. A 44 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre így a tavalyi év után ismét aranyérmet nyert, pedig a súlycsoportváltás ilyenkor szokásos nehézségeivel is meg kellett küzdenie.

G. P.

Sóczó Rebeka a döntőig magabiztos ippon-győzelmekkel haladt. A döntőbe jutásért szegedi ellenfelével szemben már a mérkőzés felénél eldöntötte a lényeges kérdéseket. Az aranyért is biztos győzelmet aratott és megérdemelten lett első.

— Nagyon örülök Rebeka sikerének, hiszen tökéletesebb bizonyíték nem is kell arra, hogy most már minden a helyére kerül. Gyakorlatilag amióta versenyzik, minősített versenyen nem tudták legyőzni — mondta edzője, Varga István. — Határozottsága és az esze segítette elsősorban a győzelemhez. A felkészülés jól sikerült, amit az is igazolt, hogy legkomolyabb ellenfelei is kénytelenek voltak fejet hajtani előtte. Rebekában rengeteg lehetőség rejlik és a női részlegünkben az elmúlt években nem volt olyan aki folyamatosan képes lett volna ilyen egyenletes teljesítményt nyújtani.

A budapesti serdülő diákolimpiai döntőben az 57 kg-os Lővei Zsuzsanna (Rózsahegyi Kálmán iskola, Gyomaendrőd), a 73 kg-ban Nagy Zoltán (Kis Bálint iskola, Gyomaendrőd), a +81 kg-ban Szentadrászki Levente (Evangélikus gimnázium, Békéscsaba) és a 63 kg-ban Kutyej Adél (Jankay Tibor iskola, Békéscsaba) egyformán ötödik helyezett lett.

A közelmúltban elkészült a judósok 2013. évi klubranglistája, amelyen több Békés megyei szakosztály is szerepel. A 95 magyar klubot felsorakoztató ranglistán a Gyomaendrődi Judó Club áll a legelőkelőbb helyen (35.), tavaly összesen 155 ponttal gazdagodtak. A Békés Megyei Kano Judo Egyesület 59 ponttal az ötvenhatodik helyen, az Orosházi Judo Sportegyesület pedig 33 ponttal a 65. helyen végzett. A legeredményesebbnek a KSI SE bizonyult, amely 14236 ponttal, fölényesen végzett az élen, megelőzve a nagy múltú Budapest Honvéd Sportegyesületet (9406 pont) és a legjobb vidékiként jegyzett paksi Atomerőmű SE klubját (7046 pont). Az eredményeknél a felnőttől a legkisebbekig, a diák korcsoportosokig, minden eredményt beszámítottak a rangsor felállításába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!