Sport

2014.03.11. 18:11

Győztes rajtban reménykednek a csirkefogók

A szegedi tornával a főpróbát is megtartotta a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub. A viharsarki megyeszékhely pólóegysége pénteken este a Debreceni Cívis otthonában kezdheti meg az OB I B-ben a tavaszi pontgyűjtést.

Gajdács Pál

Kádár József szakmai vezető elmondta, nagy változásokat nem éltek meg a hosszú téli holtszezonban, legnagyobb örömükre senki nem jelentette be távozási szándékát, Jenovai Tamás személyében ugyanakkor egy tehetséges ifikorú játékossal gazdagodtak.

— Tamás a centerposzton jeleskedik. Szabadkai születésű, de eddig Szentesen tanult, ott is fog érettségizni. Fél évre igazoltuk, reméljük, hogy úgy választ iskolát, hogy tovább is maradni tud — mondta Kádár József. — Olyan kettős igazolású fiatalokban gondolkodunk, akikre akár hosszabb távon is számíthatunk. Ilyen a korábban idecsábított Cseh Nándor is, aki itt választott felsőfokú iskolát magának. Mi fizetést senkinek nem tudunk adni, ehelyett az iskolai, kollégiumi elhelyezésben nyújtunk segítséget.

A felkészülésünk hiányos volt, hiszen továbbra is fennáll az a gondunk, hogy mivel a játékosok dolgoznak és tanulnak, együtt alig tudunk készülni. A heti egy alkalomra azért ügyelünk, de sokkal jobbak is lehetnénk, ha más csapatokhoz hasonlóan ennél többször is közös edzést vezényelhetnék a fiúknak. Még jobbak is lehetnénk, ha korábban nem távozott volna el az Universiade-győztes Szentesi Ádám és a roppant gólerős Kiss Gyula.
A Csabai Csirkefogók a másodosztályban az ország keleti részének csapatait felsorakoztató B-jelű csoportban, pénteki ellenfelükkel azonos pontszámmal jelenleg a nyolcadik helyet foglalják el.

— Keleten hagyományosan erősebb csapatok vannak, de úgy hiszem, hogy idén végre nem lesznek kiesési gondjaink — folytatta a tapasztalt szakember. — Persze azért szükségünk lenne néhány bravúrra, szerintem idegenben Szolnokon és most Debrecenben is lehet keresnivalónk. Emellett jól kell szerepelnünk a hazai találkozóinkon is. A rájátszásban a másik csoport alsóházából kapjuk majd az ellenfeleket, bízunk benne, hogy velük könnyebben elboldogulunk majd.

Kádár József szerint fiatal csapatuk fejlődött, de ez akkor lenne igazán látványos, ha összejönne a fentebb említett rendszeres együtt készülés.
Az OB I B-s bajnokság B-csoportjának állása: 1. Újpest Vízilabda Utánpótlás SE 24 pont, 2. Neptun VSC 19, 3. Kanizsa VSE 18, 4. Szegedi Vízipóló Suli 11, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 10, 6. Szolnoki VSK 9, 7. Debreceni Cívis Póló VSE 6 (78—148), 8. Csabai Csirkefogók VK 6 (84—116), 9. Debreceni EAC 6 (77—140), 10. Bánki VSE 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!