Sport

2013.11.30. 15:26

Gól nélküli döntetlennel zárta az évet az Előre

Tatabánya—Békéscsaba 1912 Előre SE 0—0, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Tatabánya, 200 néző. V.: Botló (Iványi I., Péter).

BEOL

 Tatabánya: Farkasdi — Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai — Bakos (Beszterczei, a 78.), Ludánszki I., Móri, Ferkó (Kis Sz., a 63.)  — Szabó B., Kovács I. Vezetőedző: Bozsik Péter. Békéscsaba: Póser — Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király (Tölgyesi, a 76.) — Mészáros, Juhász Gy. — Lucas (Soós J., a 89.), Pozsár, Leucuta (Pantovic, a 80.) — Mosquera. Vezetőedző: Komjáti András.

Sárga lap: Almási a 22., Ludánszki I. a 32., Juhász Gy. az 57. percben. 
Szögletarány: 7:9 (3:5).

A tavasz idényből előrehozott szombati találkozón a vendégek kezdtek jobban, az első húsz percben irányították a játékot, de gólt nem tudtak elérni, csak helyzetekig jutottak. A folytatásban is a békéscsabaiak voltak fölényben, ezt jelezték a szögletek és az egyre több hazai szabálytalanság, ami után előbb Almási majd Ludánszki I. is sárga lapot kapott. A félidő hajrájában a tatabányaiak is próbálkoztak, a 39. percben Ferkó kiugrott, és 10 méterről leadott lövését Póser bravúrral hárítani tudta. A másik oldalon Király 20 méteres szabadrúgása után fölé szállt a labda.

Szünet után is a lila-fehérek kezdtek jobban, az 50. percben Pozsár 16 méteres szabadrúgása szállt fölé, majd öt perccel később Juhász Gy. fejelte közelről kapu fölé a pettyest. A vendégek irányították a játékot, szögletekig jutottak, de nem sikerült bevenniük Farkasdi kapuját. A félidő közepén a hazaiak cseréltek, Ferkó helyére Kiss Szabolcs jött be. A 69. percben Leucuta próbálkozott, 30 méterről leadott lövése után a labda nem sokkal csúszott el a bal sarok mellett. A 74. percben Szabó B. célozta meg 16 méterről a vendégek kapuját, Póser magabiztosan hárított. A hajrában mindkét edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatát. A 83. percben Pozsár maradt lent gyanús körülmények között a hazaiak kapuja előtt a 16-oson belül, de a játékvezető nem sípolt.                      

A látottak alapján a végig küzdelmes mérkőzésen a lila-fehéreknek volt több lehetősége, de azok kimaradtak, így meg kellett elégedniük az egy ponttal. Az Előre SE 25 ponttal a hetedik helyen zárta az évet.    

Jó: Szamosszegi, Bakos, Ludánszki I., ill. Póser, Szűcs I., Mészáros.
Bozsik Péter: — Jó ellenféllel szemben játszottunk. Hiányérzetem van, mert több nagy helyzetben is rossz megoldást választottunk, így elmaradt a győzelem. Komjáti András: — Küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, a 0—0 megfelel a látottaknak. A Pozsár elleni 16-oson belüli szabálytalanságnál a játékvezető félúton meggondolta magát...       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!