Sport

2013.10.16. 20:41

Ifjabb Zsiga a vébén szerepelt Szófiában

Szófiában rendezték meg a KWU kyokushin világbajnokságot, amelyen hat ország versenyzői 9 férfi és 5 női súlycsoportban mérték össze tudásukat.

BEOL

Magyarországot -80 kg-ban ifj. Zsiga Zsolt, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület Európa-bajnoka és a londoni világbajnokság ötödik helyezettje képviselte.

Zsiga Zsolt az első mérkőzését megnyerte, majd a bolgár Jorgov ellen küzdött a 16 közé jutásért. Sajnos az orosházi sportoló vitatható bírói döntéssel kapott ki a későbbi ezüstérmestől. A versenyt a kyokushin történetében először 14 súlycsoportban rendezték, mert 2020-ban a tokiói olimpián bemutató sportágként képviselteti magát.

A viadalon szereplő orosz karatésok erejét mutatja, hogy versenyzőik 12 súlycsoportot nyertek és 2 súlycsoportban ezüstérmet szereztek. Az orosháziak kiválósága legközelebb a november 16-án Londonban megrendezésre kerülő 5. Európa-kupán és a 37. British Open versenyen képviseli Magyarországot, majd december 1-jén Moszkvában lép tatamira az Európa-Ázsia Kupa elnevezésű rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!