Sport

2013.09.22. 18:28

Détári is tesztelte az orosházi műfüvest

Egész napos futballünnep volt vasárnap az OMTK-ULE gyopárosfürdői bázisán, ahol tegnap hivatalosan is átadták Orosháza első nagyméretű műfüves pályáját.

G. P.

A létesítményt Dancsó József, Orosháza polgármestere adta át, amely a FIFA licencnek megfelelő 107 méter hosszú, 64 méter széles, 120 millió forintba került.

— Amolyan örömfoci zajlott délelőtt, az ovisok, majd Interliga forduló keretében az Orosháza, a Makó és a Békéscsaba UFC, illetve az Előre játszott, majd a füves pályán az U21-es és az U17-es csapatunk a Gyulával mérte össze tudását NB II-es bajnoki keretében — mondta Tóth-Kása Sándor a 4 esztendeje alapított OMTK-ULE elnöke.

— A szaporodó gyereklétszám miatt — az ovisoktól a huszonegy évesekig mintegy háromszáz fiatallal foglalkozunk — a két meglévő füves pályán már nem lehetett az igényeket kielégíteni, ezért jött két éve az ötlet, hogy műfüves pályára is szükség lenne. Szeretnénk még egy élőfüves és egy műfüves csarnokot is még.

Az OMTK-ULE öregfiúk nagy létszámmal várta a mérkőzést, „Hamar elfáradnak, legalább sűrűbben váltogathatják egymást!” — szólalt meg mögöttem egy borízű hang. Bordás Sándor, Polyák László, Dávid Zsolt, Füredi János, Czollner Gábor, Boér Gábor, Tóth Imre, Buza Barnabás, Gigacz Tibor, Tóth-Kása Sándor, Simon Tibor, Lévai Balázs, Fekete Tibor, Gyimesi András, Kinyó Péter, Kasuba Zoltán, Baranyai Béla, Szlopoczki Zoltán, Elekes Károly, dr. Duray Péter, Gulyás Richárd és Lövei Roland az egyik, Bubori Róbert, Váczi Dénes, Babos Ádám, Hamar István, Urbán Flórián, Duró József, Bücs Zsolt, Árgyelán János, Krajczár István, Csehi István, Dubecz János, Kis Balázs és a volt világválogatott Détári Lajos a másik oldalon.

Hamar, Urbán, ismét Hamar, majd Árgyelán és Csehi góljaival 5—0 a Détári és barátai csapatának. Már mindenki temette a lelkes orosháziakat, ám szünet után Boér, Buza, dr. Duray, majd Baranyai találataival már 5—4, ám a végén jött Urbán, így a focit még mindig nagyon érző Détári-csapat diadalmaskodott.

— A pálya kitűnő volt, a csapatunk pedig jó profihoz illően akkor rúgta be a győztes gólt, amikor már veszélyben volt a vezetésünk — mondta az MTK, a Honvéd egykori válogatott játékosa, a ma az NB III-as Tököl klubelnökeként tevékenykedő Hamar István, aki társaihoz hasonlóan nem győzte osztogatni az autogrammot. A nézőtér gyorsan kiürült, ám holnaptól ismét birtokba vehetik azok, akiknek készült, az orosháziak kicsi és nagyobb focistái.

n Gajdács Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!