Sport

2013.06.28. 09:04

A Face Team lesz a streetball sztrávendége

Öt év után ismét Békéscsabára látogat az akrobatikus kosárlabda hazai nagyágyúja, a Face Team. A tatabányai csapat lesz a hétvégi streetball fesztivál sztárvendége.

G. P.

Az Adidas OTP junior streetball lesz az első sportrendezvény, melyet a megújult békéscsabai főtéren tartanak majd. A június 30-án, 9 órakor kezdődő esemény már komoly múlttal rendelkezik a viharsarki megyeszékhelyen: 1998-as debütálása óta ez a tizenhatodik sreetball fesztivál, melyet ezúttal is 14+1 pályán rendeznek. Az idei évad Kőbányán kezdődött meg, ezután Nyíregyháza, Paks és Oroszlány adott otthont a gálának.

Vida András főszervezőtől megtudtuk, hogy folyamatosan érkeznek a nevezések a 23 éveseknél idősebb classic és a 23 év alatti junior, valamint a 18+-os kategóriába. A csapatok reggel 8 órától regisztrálhatnak. Az idei eseményre mintegy 80-90 csapatot várnak.

A szervezők neves vendégekkel is szolgálnak: öt év után ismét Békéscsabára látogat a tatabányai gyökerekkel rendelkező Face Team, amely 11 óra után akrobatikus kosárlabdával igyekszik lenyűgözni az érdeklődőket. A világhírű tehetségkutató-műsor, a Britain''s Got Talent korábbi elődöntősei lélegzetelállító gyakorlatait manapság már FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) mérkőzések keretén belül is bemutatták, de felléptek NBA-s sztárokkal is.

Ezek is érdekelhetik