Sport

2013.03.17. 14:46

Zahorán Ádám nyerte a würzburgi futóversenyt

Szombaton rendezték meg immáron 19. alkalommal a würzburgi futóversenyt, amely az idén is magyar sikerrel zárult, a békéscsabai Zahorán Ádám (JALTE-Alföld TE) összetettben pályacsúccsal győzött, míg édesapja, Zahorán János (JALTE-Alföld TE) a korosztályos verseny negyedik helyén zárta a versenyt.

BEOL

A Würzburgot ért 1945. március 16-i bombatámadás emlékére megrendezett 44 kilométeres erőpróbán ideális futóidő (szikrázó napsütés, +5 fok, szélcsend) fogadta a 456 résztvevőt. A mezőny az idén is a würzburgi városháza épületének udvaráról rajtolt, majd az enyhe emelkedőkkel tarkított Majna-folyó menti kerékpárúton haladt a célt jelentő Gemünden városáig.

Szokatlanul erős volt az idei mezőny. Többek között a verseny kilencszeres győztese (Gerald Lehrieder), valamint az ultrafutás jelenlegi Európa-bajnoka és világbajnoki ezüstérmese (Florian Reus) is jó eséllyel rajtolt. A startot követően a táv első negyedében Zahorán Ádám a Lehrieder-Reus párossal fej-fej mellett rótta a kilométereket, majd egy hirtelen sikeres ritmusváltással a magyar futó leszakította riválisait és a verseny hátralevő szakaszában fokozatosan növelte az előnyét.

Zahorán Ádám pályacsúcsot jelentő 2:48,16-os idővel elsőként ért a célba, megelőzve Florian Reus-t és a dobogó harmadik helyére felfutó Sebastian Apfelbacher-t. Zahorán János összetettben kilencedik, korosztályában negyedik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!