Sport

2013.03.12. 15:20

Ezüstérmes az Andrássy Gyula Gimnázium leány csapata

Debrecenben rendezték meg az amatőr röplabda diákolimpia V—VI. korcsoportos országos döntőjét.

BEOL

A képen álló sor, balról: Pap Zsófi, Bartos Kata, Bárdos Tibor testnevelő, Liker Bettina, Bartolák Lilla. Elöl: Vántus Boglárka, Suhajda Krisztina, Kiszely Barbara, Szaszák Enikő.

A versenyen 19 megye és Budapest bajnokcsapatai vettek részt, Békés megyét az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium leány csapata képviselte.

Csoport mérkőzések. Andrássy Gy. Gimnázium—Arany J. Gimnázium, Nyíregyháza  0:2, —Illyés Gy. Gimnázium, Budaörs 2:0, —Révai M. Gimnázium, Győr 2:0, —Dobó K. Gimnázium, Esztergom 2:0.
Három győzelemmel és egy vereséggel másodikként jutott a csabai csapat a legjobb 8 közé.

Az elődöntőbe jutásért: Andrássy Gy. Gimnázium—Lovassy L. Gimnázium, Veszprém 2:0.

A döntőbe jutásért a lányok a torna legjobb játékát nyújtották és 2:0-ra legyőzték a pécsi Babits Mihály Gimnázium csapatát.
A döntőben ismét a nyíregyházi Arany J. Gimnázium csapatával mérkőztek és 3:0-ás vereséget szenvedtek.

Az Andrássy leány röplabda csapata első alkalommal indult az amatőr diákolimpián és országos második helyezést ért el. A torna legjobb játékosainak egyik díját Bartolák Lilla kapta.

A második helyezett csapat tagjai. Pap Zsófi, Bartos Kata, Liker Bettina, Bartolák Lilla, Vántus Boglárka, Suhajda Krisztina, Kiszely Barbara, Szaszák Enikő, testnevelő: Bárdos Tibor.

Címkék#röplabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!