Sport

2013.01.14. 08:52

Elismeréssel szóltak a Békés megyeiekről

Budapesten tartották meg a Magyar Kick-box Szakszövetség éves közgyűlését, amely lezárta a 2012-es évet, és előkészítette a 2013-as versenyidényt.

BEOL

Dr. Leyrer Richárd, a szövetség elnöke, a WAKO világszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke köszöntötte a résztvevőket, megállapítva a közgyűlés határozat képességét, majd a szövetségi edzők beszámolója következett.

Katona Attila (full-contact), Rehák György (K-1, low-kick), Zrínyi Miklós (light-contact, kick-light) és a távol lévő Király István helyett Jároszievicz Krisztián (pont-fighting) elemezte a felnőtt Európa-bajnokságokra történő felkészülést és a versenyeket, új formában, kivetítős prezentáció segítségével. Mint a korábbi években, 2012-ben is eredményes évet zárt a magyar kick-box sport. Számos Európa-bajnoki cím született, és hat versenyző harcolta ki a részvétel jogát a 2013. évi szentpétervári Harcművész Világjátékokra — köztük a békéscsabai Benedek Zsolt, Hricsovinyi Károly edző tanítványa.

Örömteli, hogy mind a hat Békés megyei felnőtt válogatott teljesítményéről az elismerés hangján számoltak be a szövetségi edzők: Andó László, Sélley Anna, Vizsnyiczai Viktória, Benedek Zsolt, Szabó László, Géczei Róbert, valamennyien a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői nem csak az edzőtáborok, hanem az Európa-bajnokságok alatt is megtettek mindent a sikeres szereplésért.

Andó László Európa-bajnok lett kick-light és light-contact szabályrendszerben, Sélley Anna (light-contact), Benedek Zsolt (full-contact) pedig ezüstérmes lett. Többször szóba került a pozsonyi utánpótlás világbajnokság eredményessége is, ahol az utánpótlás a magyar kick-box sport hagyományainak megfelelően szerepelt. A pont-fighting (semi-contact) elemzésnél többször is dícsérőleg említették a Debreczeni Dezső vezette békéscsabai és újkígyósi utánpótlás csapatot.

Hosszas egyeztetés után készítették el az idei hazai versenynaptárt. A 2013-ban a II. osztályú felnőtt  semi-contact, light-contact és kick-light országos bajnokság és formagyakorlat országos bajnokság került Kondorosra. A Magyar Kick-box Szakszövetség konstruktív közgyűléssel nyitotta meg a 2013. évi idényt, amely remélhetőleg ugyanolyan eredményes lesz, mint a megelőző években — a Békés megyei kluboknak is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!