Sport

2013.01.12. 20:00

Buruczki megvédte bajnoki címét Pósteleken

A férfiaknál Buruczki Szilárd győzött, míg a nőknél Orosz Anita volt a leggyorsabb a kerékpárosok szombati Magyar Nemzeti Cyclocross Bajnokságon, Pósteleken.

MTI

A férfiaknál – címét megvédve - Buruczki Szilárd győzött, míg a nőknél Orosz Anita volt a leggyorsabb a kerékpárosok szombati terep országos bajnokságán, Pósteleken.   

A versenyt 2700 méter hosszú, fagyott, csúszós körpályán rendezték. A férfiaknál Buruczki és Búr Zsolt kiélezett küzdelmet vívott az elsőségért. Ők ketten tetemes előnyt szereztek, egy darabig fej fej mellett haladtak, a második körben azonban Búr egy lépcsőnél, ahol kézben kellett felvinni a kerékpárt, megcsúszott, s csaknem tíz másodperces hátrányba került.

A csúszós talajon nem csak az erőnlét döntött, mivel sok esés történt. Az utolsó körben Buruczki és Búr is bukott, de végül Buruczki haladt át elsőként a célvonalon.

A nőknél Orosz Anita lekörözte a mezőnyt, így kétség sem fért a győzelméhez.

Eredmények:
Férfiak (7 kör): 1. Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya) 54:51 perc, 2. Búr Zsolt (Alpinbike-Giant) 55:00, 3. Szalay Péter (Cube Balaton Team) 56:34.

Nők (5 kör): 1. Orosz Anita (Trek SE) 42:21, 2. Király Mónika (Zinkpower Mosonmagyaróvár) körhátrány, 3. Cseh Veronika (Alpinbike-Giant) körhátrány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!