Sport

2012.12.31. 13:57

Közel ezren búcsúztatták futással az óévet

Békéscsabán a városi sportcsarnoknál rendezte meg 2012 utolsó napján a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club az idén a 25 éves jubileumához érkezett Déli Apró szilveszteri futógálát.

Verasztó Lajos

Hétfőn délelőtt csípős hideg és napsütés várta Békéscsabán a sportcsarnoknál a szilveszteri futógála résztvevőit. Az igazolt sportolók és bátor amatőrök 3870 métert teljesítettek, míg a többiek 3100 métert futottak. A jubileumhoz érkezett viadalra szép számmal jöttek az emberek, kicsik és nagyok. A különböző kategóriákban csaknem ezren álltak rajthoz, köztük a Romániából érkező vendégek, de jöttek a megyénk kivüli városokból, így Debrecenből és Szegedről is futók.  

Az indulók között ott volt Pásztor György aki szokásához híven, ezúttal is egy szál fürdőnadrágban futotta le a távot. Hagyomány már, hogy a gyomaendrődiek mindig nagy számban képviseltetik magukat a rendezvényen, most Vaszkán Gábor testnevelő vezetésével nyolc személygépkocsival, több mint harmincan jöttek a Körös-parti városból.

Ott voltak a békéscsabai Pásztor Focisuli U13-as csapatának tagjai is.
A résztvevőket dr. Ferenczi Attila tanácsnok pezsgős durrantással, míg dr. Fábián Ágnes tanácsnok dudaszóval indította. 

Az amatőr férfiaknál hetedik alkalommal nyert Varga István, aki fivérét Pétert előzte meg. — Tavaly sérülés miatt nem indultam. Most jól esett a futás, örülök hogy a futást egy éve újrakezdő testvérem lett a második — mondta a fáradt, de boldog győztes a befutás után. 

Az igazolt férfiaknál a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club sportolója Tábor Miklós nyert Oláh Tamás és a gyulai Szabó Sándor előtt.       

A győztes Tábor Miklós így értékelt: — Sikerült megvédenem a tavalyi elsőségemet, ezúttal ötödik alkalommal nyertem meg ezt az évzáró versenyt. Most rövidebb volt az útvonal mint korábban, de én ezt nem bántam. A mellékutcákban csúszós volt a burkolat. Az utolsó hatszáz méterem tudtam megelőzni az addig vezető Oláh Tomit.

A jó hangulatú ünneplés végén elfogyasztották a huszonöt gyertyával díszített négyszáz szeletes tortát, és a pezsgős kocintással zárták a rendezvényt.  
 

Eredmények. Igazolt sportolók. Táv: kb. 3870 m. Nők: 1. Váczi Lili 13:33, 2. Marton Mercédes 13:47, 3. Bartha Edit (mindhárom Buda-Cash Békéscsabai AC) 16:08. Férfiak: 1. Tábor Miklós 11:21, 2. Oláh Tamás (mindkettő Buda-Cash Békéscsabai AC) 11:33, 3. Szabó Sándor (Gyulai AC) 11:35.

Amatőrök. Nők: 1. Szpisják Katalin (Kétsoprony), 2. Zsarnóczay Helga (Gyula), 3. Molnár Gitta (Békéscsaba). Férfiak: 1. Varga István (Békéscsaba), 2. Varga Péter (Békéscsaba), 3. Földes Ferenc (Békéscsaba).

Igazolt általános iskolások. Lányok: 1—2. Zahorán Adrienn (Bcs., Lencsési ált. isk.) és Novák Natália Bcs., Kazinczy F. ált. isk.), 3. Pavuk Tira (Bcs. Evangélikus isk.).

Fiúk: 1. Illich Márk (Mátrafüred), 2. Nagy Sándor (Gyomaendrőd), 3. Mócz Dániel (Gyula, Magvető ált. isk.).   Ötven éven felüli férfiaknál a békéscsabai Adorján László, a hölgyeknél a békéscsabai Vid Gyöngyi győzött. A hatvan éven felülieknél a csorvási Greksza Pál lett az első. Különdíjat kapott a legidősebb induló, a gyulai Kovács István, aki 1927-ben született.

Családi futás: 1. Muszka család (Gyula), 2. Nagy család (Gyula), 3. Szikszai család (Békéscsaba). Különdíjat kapott az első kutyás célba érkező Gombkötőné Ilyés Ildikó. 

A legötletesebb jelmezért különdíjat kapott a Fogoly Fürdő Tourist, amelynek tagjai a Knyihár és Szabó családból kerültek ki.

Ezek is érdekelhetik