Sport

2012.12.02. 16:39

Bohus Réka értékes skalpjai

A junior Európa-bajnoki és világbajnoki részvételt Bohus Réka gyakorlatilag kipipálhatja, aki a hétvégi tatai dupla felnőtt vívó válogató első napján egészen a döntőbe verekedte magát.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia elsőéves junior párbajtőrözője a hatvannégyes tábla első körében kiemeltként készülhetett a honvédos Takács Emese elleni csörtére. Réka a felnőtt válogatott oszlopos tagja ellen nem keltette ijedt nyuszi benyomását, sőt végig határozottan forgatta a pengéjét és négy tusnyi különbséggel győzött.

Nem okozott számára gondot a debreceni Zavoda sem, akit hasonló arányban vert meg. A görög Sidiropovlov ellen „csak” 15:11-re nyert úgy, hogy korábban 8:2-re is vezetett. A döntőre már nagyon elkészült az erejével, így a BVSC-s Révész Júlia ellen nem volt képes újabb bravúrra.

— Réka nagyon bizonyítani akart, s bár a végére elfáradt, így is nagyon szépen szerepelt — értékelt Galli Zsolt vezetőedző. — Bár korosztályában még csak első évét tölti, nagyon esélyes arra, hogy ranglista elsőként zárja az évet. Tehetsége alapján képesnek tartom arra, hogy elérje a felnőtt válogatottságot is. Bohus klubtársa, Tóth Annamária mindkét napon a 16 közé jutásért esett ki.

Ezek is érdekelhetik