Sport

2012.12.09. 18:54

Békéscsaba a röplabda új fellegvára?

Budapest Bank-Békéscsabai RSE—BSE 3:0 (10, 18, 5), NB I-es női röplabdamérkÕzés, Békéscsaba, 200 néző. V.: Bodrogi, Jámbor.

BEOL

Békéscsaba: PALLAG (20), Czina (8), SOÓS N. (12), SZOMBATHELYI SZ. (14), Pap D. (7), JENEI (4). Cs.: Molcsányi (liberó), Szpin, Kerepeczki. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

BSE: Bleicher R., Nagy B. (3), Kiss V., RÁCZ (5), Szabó K. (4), Nyári V. (3). Cs.: Tóth R. (liberó), Tímár E. (1), Sólyomvári (1), Horuczi, Türmer. Vezetőedző: Ratimorszky Károly.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:2, 8:3, 14:5, 14:7, 19:7. 2. szett: 2:3, 6:4, 6:6, 8:6, 8:8, 11:9, 12:12, 18:14, 23:15. 3. szett: 10:0, 10:1, 13:1, 13:2, 17:2, 17:3, 21:3, 21:4, 23:4 23:5.
Hosszú ideig kellett várni arra, hogy ismét hazai közönség előtt játssza bajnoki mérkőzését a Békéscsabai RSE. Az elmúlt csaknem két hónapban nem kevesebb, mint 11 találkozón zsinórban vendégként léptek pályára a viharsarkiak.

Lehet, hogy ennek is köszönhető, hamar tudtára adták a fővárosiaknak, hogy listavezetőként ezúttal is csak a győzelem az elfogadható számukra: két kisebb hibát követően máris magukhoz ragadták a kezdeményezést és az előnyt is. A zömmel fiatalokból álló vendégek a folytatásban még a csabai hibákat sem tudták igazán kihasználni, könnyedén húzott el a házigazda ellenfelétÕl. Az ütőknek nem volt különösebben nehéz dolguk, ugyanis a BSE sáncmunkája egyenlő volt a nullával.

A második szett hasonlóan kezdődött, mint az azt megelőző, kisebb hibák következtében a vendégeknél volt az előny. Ám ezúttal feltámadt a BSE, sokáig egyenrangú ellenfélnek bizonyultak. Hosszú meneteket élvezhetett a szurkolósereg, amiből a kezdetben a vendégek jöttek ki jobban, de aztán a házigazdákhoz került az előny, s mindig 1-2 ponttal vezettek, vagy egyenlő volt az állás.

A szett közepén Kormos Mihály időt kért, ez segített: 14:14 után ötpontos előnyre tett szert a pályaválasztó, amit a folytatásban még növelt is. Ratimorszky Károly edző két egymás utáni időkérése sem segített, a csabaiak behúzták a második szettet is.

A harmadik játékrész elején már az egyre jobban lendületbe kerülő hazaiak kerültek rögtön előnybe. Sőt, nem is akármilyenbe, hiszen jelentősen, tíz ponttal elhúztak ellenfelüktÕl. Ebben a szakaszban nem ismertek elvesztett labdát, remekül védekeztek, keményen ütöttek, és okosan játszottak. Már-már megalázó, mindenesetre nyomasztó volt a békéscsabaiak fölénye. Ám még ilyen arányban is megérdemelten vezettek a második technikaira (16:2). A finisben sem kegyelmeztek ellenfelüknek, és végül összességében egy órán belül fektették két vállra a fővárosiakat.

Az egykor szebb napokat megélt BSE legnagyobb fegyverténye az volt, hogy a nagy hóesés ellenére rendben és időre megérkezett Békéscsabára. Bár, ha az eredményt nézzük, lehet, kár volt buszt bérelniük erre a vasárnapra. Ugyanis csak egyetlen szettben tudtak méltó ellenfelei lenni a Békéscsabai RSE-nek. A listavezető nagyon könnyű győzelmet aratott e vasárnap délután.

Kormos Mihály: — Nagyon vártuk már, hogy hazai közönségünk előtt játsszunk. Úgy vélem, ezzel a meccsel kiszolgáltuk őket. Bízom benne, hogy a jövő heti még fontosabb találkozón, az Újpest elleni összecsapáson még többen szurkolnak nekünk.

Ratimorszky Károly: — Egy ilyen mérkőzés után nehéz bármit is mondani. A ma látottak alapján kijelenthetem: Békéscsabán megszületett a röplabdasport új fellegvára.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik