Sport

2012.10.15. 14:25

Előre 100: megkezdődött a centenáriumi nagyhét

Háromnapos rendezvénysorozattal emlékeznek szombattól hétfőig Békéscsabán az Előre megalakulásának 100. évfordulójára.

V. L.

Békéscsabán hétfőn délután az Előre Centenáriumi Bizottság (ECB) sajtótájékoztatót tartott az Előre Centenáriumi Nagyhét alkalmából.

Ferencz Rezső, az ECB marketing és kommunikációs vezetőjének köszöntője után, dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke, az Előre Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke számolt be a Csabai Kolbászfesztivál, a Csaba Autóház Kft. és a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. hármas együttműködéséről, amelyet hosszú távra terveznek.

A megállapodás értelmében közös kedvezménykártyát készítenek, amely egyaránt kedvezményt biztosít tulajdonosának a Csaba Autóházban történő szolgáltatások igénybevételekor, illetve az Előre bajnoki mérkőzésein húsz százalékos engedményt nyújt a jegyvásárláskor a 2012—2013-as idényben. A kedvezménykártyát a Csabai Kolbászfesztiválra jegyet váltó valamennyi látogató megkapja.

Endrész Imre, a Csaba Autóház pénzügyi igazgatója arról beszélt, hogy a megállapodás értelmében a cég négy Skoda Octavia személygépkocsit biztosít az Előre SE számára az idén, és jövőre további két gépkocsit ad a labdarúgó zrt.-nek használatra.

Ferencz Rezső elmondta október 20-án, szombaton a Békéscsabai Előre SE—Balmazújváros NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés szünetében két emléktáblát avatnak a Kórház utcai stadionban a Rácz Lukács tornacsarnok felőli kapu mögött. Egy sziklatömbön két márványtáblát helyeznek el, amelyet Minya Gábor békési műhelyében készítettek. A egyik táblán a centenáriumi címer és a tábla állítójának neve olvasható, míg a másikon annak a huszonkét sportágnak a piktogramja látható, amelyet az elmúlt száz évben űztek az Előrében.

Szigeti Csaba, az ECB titkára arról beszélt, hogy október 21-én, vasárnap 11 órakor rendezik meg a Csabai Kolbászfesztiválon a bajnokok gyúrását. A rendezvényen az Előre évszázad legjobb sportolója szavazáson
első helyezést elért sportolók által összeállított öt fős csapatok vesznek részt. A tervek szerint hét csapat indul a gyúráson. A csapatokat Csulikné Bozó Éva, Mohácsi Árpád, Pásztor József, Szenti Zoltán, Gedó György, Fésüs Erzsébet és Bökfi János állítja össze.

Szigeti Csaba szólt az Előre ünnepi díszközgyűléséről, amelyet napra pontosan a megalakulás után száz évvel, 2012. október 22-én, hétfőn rendeznek 16 órakor a Szent István Egyetem sportcsarnokában. A rendezvényen az ECB döntése alapján minden egyes egykori szakosztály kapott egy meghatározott kvótát, mindösszesen négyszázat. Rajtuk kivül a díszközgyűlésre meghívott kaptak még az állami és társadalmi szervezetek képviselői, vezetői.

Az Előre Centenáriumi Bizottság sikerrel rendezte meg a tavasz folyamán a megyeszékhely általános és középiskoláiban az Előre-kiállításokat. A bizottság úgy döntött, hogy az iskolai kiállítások anyagából, valamint az Előre egykori szakosztályainak relikviáiból emlékkiállítást rendeznek, amelyet október 25.-étől november 30-áig tekinthetnek meg az érdeklődők a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!