Sport

2012.09.04. 12:59

Mezőberényi férfi kosarasok az NB I B-ben

Sporttörténeti kuriózum: férfi vonalon még soha nem szerepelt Békés megyei kosárlabdacsapat az NB I B-ben. Az első együttes a Mezőberényi KK lett, amely egy fantasztikus NB II-es szezon után jutott el a másodosztályba.

Gajdács Pál

A mezőberényiek - akkor még Táncos Imre edző irányítása mellett - az NB II Keleti csoportjának megnyerése után három másik csapat társaságában a feljutásért csatázhattak. Körbeverések után három gárda is azonos mutatókkal, két győzelemmel és egy vereséggel zárt, ám a berényiek rosszabb kosárarányuk miatt a harmadik helyre szorultak. Mivel azonban sem a győztes, sem a második nem vállalta a magasabb osztályt, a berényiek jelezték az országos szövetségnek, hogy kipróbálnák magukat a második vonalban.

- Jelentkezésünket elfogadták és napi két edzéssel készülünk a szeptember végi rajtra - mondta a csapat jelenlegi edzője, Kis Sándor. Egyik feltétel, hogy az U11-től az U18-ig négy korosztályos együttest kell indítanunk. Három csapatunk adott, a negyedik ügyében a Békéscsabával tárgyalunk.

A klubvezetésnek a legnehezebb feladatot az anyagi háttér megteremtése jelenti.

- Az önkormányzat vállalta, hogy az utazást és a játékvezetői kiadásokat fedezi, a további összegeket nekünk kell előteremteni - folytatta Kis Sándor. A biztonságos működéshez hat-nyolc millió forint szükséges. - Ígéreteket több helyről is kaptunk, a legjobb az lenne, ha valakit megnyernénk névadó szponzornak.

No, és a játékosállomány? Az mindenesetre nem túl biztató, hogy a csapat egyik legjobbját, Schéda Martint elcsábították, éppen a megyebeli Békési SZSK.

- Több csapattal is tárgyalásban állunk esetleges kölcsönszerződés ügyében. Ami konkrétum: az NB I B-s Hódmezővásárhelytől Rácz Tamás és ifj. Kis Sándor, míg Kecskemétről Kis Gergő is hazatért. Az amerikai egyetemen tanuló Jenei Gergő is hazajön, a center és az ötösposzton azonban még szívesen látnánk új játékost.

Kis Sándor elmondta, hogy Mezőberényben mindenki nagy örömmel vette az indulási szándékot és nagyon sokan biztatják csapatukat, helyi szinten nem tapasztalt ellenérzést.

- Azt kell eldöntenünk, hogy megmaradunk középszintű csapatként, vagy megpróbálunk kiemelkedni, s olyan klubbá válni, amelyben az utánpótlás is lát fantáziát.

A mezőberényiek szeptember 29-én hazai környezetben debütálnak, az NB I A csoportjától visszalépett, s állományában nemigen gyengült Kecskemét ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!