Sport

2011.12.21. 13:18

Ifjabb Zsiga esete a Gazprom-vezérrel

Tizedik helyen végzett a Nyizsnyij Novgorod-i kyokushin karate tornán ifjabb Zsiga Zsolt, akinek tehetségére számos befolyásos szakember felfigyelt.

BEOL

December közepén rendezték meg Oroszországban, Nyizsnyij Novgorodban az 5-ik Nemzetközi Meghívásos Profi Súlycsoport nélküli Kyokushin Karate tornát, amelyre 24 neves, nagy eredményekkel rendelkező versenyzőt hívtak meg a világ minden részéről.

Köztük volt ifj.Zsiga Zsolt, az orosházi Kyokushin Szabadidős Kör élversenyzője is. Oroszország ötödik legnagyobb, több, mint kétmillió lakosú nagyvárosában profi elszállásolásban, vendéglátássban, versenyrendezésben volt része a versenyzőknek - tudtuk meg Gregor Lászlótól, a megyei harcművész szövetség elnökétől.

A 24 versenyző között olyan kimondottan nagyágyúk is indultak mint például Mihail Kozlov 10-szeres szuper nehézsúlyú orosz bajnok és szuper nehézsúlyú világbajnok, Tilov Arthur nehézsúlyú Európa bajnoki 2. helyezett és a Nyizsnyij Novgorod Sárkány kupa győztese 2008-ban, Arsen Khachatryan 3-szoros nehézsúlyú orosz bajnok és 2-szereses nehézsúlyú Európa-bajnok, aki a Nyizynyij Novgorod Sárkány kupán 2. helyezett lett 2011-ben.

Ifj. Zsiga Zsolt a legjobb 16-ba jutásért a 86 kg-os ukrán Dimitry Osyka-val került össze. Erős 3 perces küzdelem után, ahol Zsolt testre megfogta ellenfelét, de a bírók nem adták meg és így döntetlent ítéltek. Majd ezután következett a 2 perces hosszabbítás ahol egy hatalmas roll kick-kel (szaltó rúgással) rúgta le ellenfelét.

Így került be a legjobb 16-ba, ahol Arsen Khachatryannal , a későbbi ezüstérmessel került össze és egy hajtós kemény 3 percben, ahol Zsiga Zsolt kapott egy nagyon nagy testrúgást és egy pillanatra lent is maradt és ezért az ellenfél kapott egy wazarit (fél pontot), de a 3 perc végigment és egy férfias küzdelemben maradt alul az orosházi versenyző. A sayonara partyn a tizedik helyen végzett  Zsiga Zsolt, aki a verseny főszponzorától külön díjazásban részesült, mint a leglátványosabb  mérkőzést küzdő versenyző az egész torna alatt.

Mindezek mellett a Gazprom (Oroszország egyik legnagyobb gázszolgáltatója) egyik vezérigazgatójától névre szóló meghívót kapott a Yamburg Cup-ra, amely 2012.májusában kerül megrendezésre Nyugat-Szibériában és a Gazprom cég által támogatott meghívásos pénzdíjas súlycsoportos verseny lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!