Sport

2011.06.13. 12:43

Váczi Lili ezüstéremmel debütált a magyar válogatottban

A szélrózsa minden irányába szétszóródtak a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői a hét végén: itthon és külföldön számtalan próbatétel várt rájuk.

G. P.

Márton Anita a Boszporusz-parti török nagyvárost, Isztambult vette célba. A súlylökő 17,36 métert lökött és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A bronzéremért egy francia lánnyal vívott nagy harcot, de végül sikerült nagyobbat dobnia. Baji Balázs Svédországban, Göteborgban állt rajthoz 110 méter gáton és megismételve legutóbbi eredményét, 13,80
másodperccel a remek ötödik helyen száguldott át a célvonalon. Veszprémben rendezték meg a hagyományos magyar-szlovák-cseh U18-as válogatott versenyt, amelyen a békéscsabai Váczi Lili kapott - a
válogatottban először - bizonyítási lehetőséget.

 Lili 800, 1500 és 3000 méteren is elindulhatott volna, mert mindegyik számhoz rendelkezett a szükséges szinttel, végül 1500-on futott és 4:46,53 perccel másodikként ért célba. Úgy a lány, mint a fiúcsapat győzött és persze összessítésben is a magyaroké az elsőség. A 36 versenyszámból 19-ben nyertek a magyarok.

Márton Anita Törökországból egyenesen a fővárosba utazott, ahol a Budapest-bajnokságot lendületből nyerte, mi több, az isztambulinál jobb, 17,60 méteres eredménnyel. Diszkoszvetésben foghíjas mezőnyben, de Tóth Baranyi Tamaráé lett az arany, a csabai lány 45,35 m-el lett első. E számban Kovács Róbert 46,71-el 6.

- Baji Balázs ugyanúgy futott, mint nemrég Osztravában és Márton harmadik helyének is örülhetünk. Váczi Lili jó futással segítette hozzá a magyar válogatottat a győzelemhez - hangzott Tóth Sándor, a Buda-Cash Békéscsabai AC edzőjének gyorsértékelése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!