Sport

2010.08.12. 15:53

Szingapúr, ahogy a csabai partjelző látja

A békéscsabai labdarúgó játékvezető-asszisztens, Albert István is tagja annak a magyar játékvezetői hármasnak, amely a FIFA delegálása alapján közreműködik az első Ifjúsági Olimpia nyári játékain Szingapúrban. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság egyik szóvivője kérésünkre egy kicsit itthoni hivatását is gyakorolja. Röviddel ezelőtt érdekes beszámolót kaptunk a tőle helyszínről.

A. I. - F. I.

Profi körülmények közé érkeztünk meg, rendkívül jó a szervezés, extra az ellátás ezen a csodálatosan szép és tiszta helyen!
Az utazás alkalmával nem volt semmi gond. Párizsból repültünk ide 12 és fél órán keresztül. 11.000 km-re vagyunk a francia fővárostól. A hőmérséklet valamivel 30 fok felett van nappal, de az igen magas páratartalom miatt sokkal többnek tűnik. A 6 órás eltolódás miatt az első este nem sokat aludtunk, de majd kipihenjük magunkat, remélem...

A napi programok között van elméleti oktatás: bemutatkozás, torna bemutatása, hasznos tudnivalók, szabályértelmezések, stb. Hétfőtől minden nap edzések vannak, alkalmanként két órában abban a stadionban, ahol a meccseket is rendezik. Utána ajánlott a wellnessben regeneráció (irányított!), majd ebéd. Ebéd után ismét ajánlott a masszázs a FIFA masszőreivel. A meccs napján nincs edzés és az utána lévő napon regeneráló edzést tart az edző az uszodában. Keddenként súlymérés, reggeli előtt, kivéve, ha meccsünk van.

Mint ismert, a játékok megnyitója szombaton lesz, de a mi sportágunkban már előbb, 13-án kezdődik a fiú focitorna. A csoportmeccsekre kijelölték a játékvezetői hármasokat. Mi a nyitómeccset vezetjük pénteken - a vezetőbíró Vad István, a másik asszisztens Ring György, helyi idő szerint 18 órától. Vanuatu játszik Bolíviával.

Véleményem szerint igen jól megszervezték a tornát  - a játékvezetők számára egészen biztosan -, és minden feltétel adott, hogy jól érezzük magunkat és hogy megfelelő körülmények között készülhessünk. Első este sétáltunk egyet a szálló környékén és valóban olyan szép, mint ami interneten is látható. Sok ember az utcán, rengeteg üzlet, tisztaság, nyugalom, boldog emberek. Ha tudok, nemsokára ismét jelentkezem!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!