Sport

2010.08.25. 13:06

Röplabda: győztek Békéscsabán a cseh juniorok

Békéscsabai RSE—Cseh juniorválogatott 0:3 (—16, —15, —18) – Felkészülési női röplabdamérkőzés, Békéscsaba. V.: Kerekes, ifj. Pásztor.

J. P.

Békéscsaba: Jenei, Pallag, Jezerniczki, Soós, Bozóné, Fésüs. Cs.: Bucsi (liberó), Czina, Kerepeczki, Horváth, Várai. Edző: Nagy Attila, Kormos Mihály.

A Békés megyében edzőtáborozó és az idei Európa-bajnokságra készülő cseh juniorválogatott nagyon egységes gárda benyomását keltette, és jelentős magassági fölényben voltak a házigazdákkal szemben (a kezdő csapatuk 190 centiméter átlagmagasságú, a cserék közt sincs 185 centinél alacsonyabb röplabdás). Ettől függetlenül derekasan helyt álltak a békéscsabaiak, akiknek egy nappal korábban is még három edzést tartott Nagy Attila, ami érthető, egyelőre alapozó munkát végeznek, hiszen az októberi rajt még távoli.

Ugyanakkor ellenfelük már közelít a csúcsformához, ami érthető, ugyanis két hét sincs már ahhoz, hogy tétmérkőzéseket játsszanak a kontinensviadalon, ahol ott lesz a magyar juniorválogatott is. Így aztán korszerű és gyors játékot láthattunk a cseh fiataloktól, akik megérdemelten nyerték a derbit. Az RSE-ből hiányzott Molcsányi Rita, aki belázasodott és tüszős mandulagyulladással bajlódik.

Címkék#röplabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!