Sport

2010.07.19. 19:33

Újabb csabai atlétikai sikerek

Székesfehérvár adott otthont a hét végén az Arak-kupa nemzetközi atlétikai versenynek. A rangos viadalon a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club négy versenyzővel képviseltette magát.

V. L.

Először Petrovszki Tibor az idén főszámává vált kalapácsvetésben indult, és 65,05 méteres eredményével a második helyen végzett. A csabai sportoló Veszprémben készül a felnőtt országos bajnokságra, ahol az edzések mellett, főiskolai tanulmányait is kamatoztató munkát vállalt. A folytatásban a barcelonai Eb-re kvalifikált két békéscsabai versenyző szerepelt, akik a tatai edzőtáborból edzésmunka közötti versenyzésre utaztak Székesfehérvárra.

A 110 m-es gátfutásban Baji Balázs ezüstérmes lett. Medovarszki János tanítványának eredménye 14,18. Márton Anita a kísérletek sorrendjében javította súlylökési eredményét. Eperjesi László tanítványa utolsó lökésével, a 17,50 m-es eredménnyel bekerült az Arak-kupa nyolc különdíjasa közé. 

Az ezután sorra kerülő 800 m-es versenyszámban Tóth Sándor tanítványa, Gregor László bebizonyította a felnőtt mezőny előtt is, hogy már most jelentős helyet képvisel a magyar atlétikában. Egyéni csúcsdöntéssel, 1:49,96-os időeredménnyel, taktikus és dinamikus futással szerezte meg az értékes bronzérmet.

A viadal után Tóth Sándor mesteredző így összegzett: — A verseny csúcspontjának jelölték meg a rendezők a férfi 800 métert. Így az időrendet is 20.00 órára módosították, hogy enyhüljön addig a meleg. Sajnos a rajtkor még mindig 32 fokot mutatott a hőmérő. A rendezők iramról is gondoskodtak, tehát „nyulakat” is szerveztek, közöttük a kitűnő 400 méteres Lukács Mátét is. Szokatlanul nagy mezőny rajtolt, 14-en indultak, s versenyzőm az 1-es pályát kapta a KSI-s Kovács Dáviddal. A verseny szempontjából legjobb pályákra, az ötösre és a hatosra a barcelonai Eb-szintért futó Takács Dávid és Kazi Tamás került.

Laci az előnytelen rajthelyzet ellenére 100 méter után kitűnően helyezkedett, bár ez azt is jelentette, hogy nagyon erősen meg kellett futnia az első 200 métert, és talán a végén csak ezért nem tudta lehajrázni a szintért futó Takács Dávidot. Azonban a célba érkezésnél az óra hihetetlenül jó időt mutatott: 1:49,96-ot, amit első éves juniorként, ilyen fiatalon kevés atléta fut Európában.

Ez az időeredmény egy álomhatárt jelent a további felkészülésben is, mely óriási felelősség számomra és a tanítványom számára is. Azt mutatja, hogy egy nagy tehetség van közöttünk. A Békés megyei atlétikában elhelyezve Laci eredményét elmondható, hogy ezzel az időeredménnyel a kiváló gyulai atléta, Nagy Béla huszonhét éves megyei csúcsát döntötte meg, aki a régi rekordot 1983-ban állította fel 800 méteren az 1:51,10-es eredményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!