Sport

2010.06.23. 19:25

Gyulai és orosházi első hely

Több napos előkészítő munka után rendezték meg Gyulaváriban a Gyulai Motoros Racing Team motocross junior országos bajnokságát és az amatőrök számára kiírt Kelet-kupát.

G. P.

A vasárnap reggel esővel kezdődött, éppen ezért az edzéseken a motorosok még sáros pályán ugrathattak, a javuló idő, a napsütés hatására délutánra egyre jobbá vált a pálya talaja. Közel száz motocrossos startolt el Gyulán, minden futamban nagy küzdelmek szemtanúja lehetett a kilátogató néző. Kisebb esések ugyan előfordultak, ám komolyabb sérülés nem történt.

A Kelet-kupán két Békés megyei elsőséget is feljegyezhettünk: az MX1 A kategóriában a gyulai Kun Szabolcs, míg a Senior Openben az orosháziak sok nagy versenyt megélt motorosa, Zanócz Roland nyakába került babérkoszorú.

Győztesek és a Békés megyei helyezettek. Junior országos bajnokság. 50 kcm: 1. Bertotto Tomaso (olasz, Sabbia Doro). 65 kcm: 1. Tompa Róbert Krisztián (romániai, Sepsiszentgyörgy), 5. Török Á. (Gyulai Motoros Racing Team). 85 kcm: 1. Lukács Kristóf (Kiskunlacháza), 6. ifj. Gyepes M. (Gyulai MRT). Serdülők, 85 kcm: 1. Szabó Márk (Reál Motorcentrum, Győrzámoly).

Kelet-kupa, MX1 A: 1. Kun Szabolcs (Gyulai MRT). MX2 A: 1. Kruss Károly (Nyári Pál MSE, Budapest). Extra Open: 1. Hugyecz Erik (MAMI), 4. Bordás (Békéscsaba). MX1 B: 1. Gelsei Zsigmond (Motocross Racing, Miskolc), 5. Szilágyi A. (Gyula). MX2 B: 1. Mórocz Gergely (Center MSC, Hódmezővásárhely), 7. Orodán (Gyulai MRT), 7. Fábián, 8. Krajcsó (mindkettő Békéscsaba). Senior Open: 1. Zanócz Roland (Orosháza).

A mezőny sok tagját viszontláthatjuk majd július 11-én, amikor a Magyar Köztársaság Kupa junior II. osztályú országos bajnokságra kerül sor Gyulaváriban.
n G. P.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!