Sport

2010.03.25. 08:07

Röplabda: nyugodtabb játék, biztos siker

Békéscsabai RSE—UTE-Volley 3:0 (16, 22, 22) - Extraligás női röplabdamérkőzés, az 5—8. helyért, Békéscsaba, 200 néző. V.: Csikós, Nagy J.

G. P.

Békéscsaba: SZABÓ A. (5), MOLCSÁNYI (10), VÁRHEGYI (10), Hornok (8), Fésüs (10), Pallag (8). Cs.: Bucsi (liberó, VÁRAI (3), Bozóné (6), Bodnár, Kerepeczki (1), Soós. Edző: Nagy Attila, Kormos Mihály. UTE-Volley: Jenei, BALAJCZA, Horváth, VARGÁNÉ, Lutter, Nagy F. Cs.: Nagy Sz. Edző: Ratimorszky Károly, Nagyné Mátrai Vera.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:2, 12:11, 21:12, 24:16, 25:16. 2. szett: 9:6, 13:13, 19:16, 22:22. 3. szett: 7:4, 12:6, 19:11, 20:21, 24:22.

A két csapat fővárosi mérkőzését 3:1-re nyerte meg a vendég Békéscsaba, a hétközi visszavágón a papírforma ismét a viharsarki csapat győzelmét ígérte.

Úgy is kezdett a Békéscsaba, ahogy azt Nagy Attila edző is megálmodhatta: simának tűnt a szett, a nyitás—fogadások is precízek voltak és egy-egy bombaerős leütés után rászolgáltak a tapsra Fésüsék. Az újpestiek azonban még véletlenül sem vették félvállról a csatát, tapadtak ellenfelükre. Egyre több hiba csúszott a csabaiak játékába, Nagy Attila is többször kért időt. 12:11 után megemberelte magát a hazai társulat és több hosszabb labdamenet is csabai ponttal zárult. Küzdött, kapaszkodott az UTE-Volley, de Várhegyiék csak behúzták az első szettet.

Az előzmények ismeretében azt hittük, békéscsabai szempontból könnyen végigpörög a második játékrész, ám a rövidebb cseresorral rendelkező budapestiek szívósan játszottak és az alkalmankénti bosszantó hibák miatt is szorosan alakult a szett vége. Végül Pallag, Várhegyi, Molcsányi és Szabó Anita vezérelte csapat hozta ezt a játékot is.

A harmadik játékban már a közönség szórakoztatására is gondolt a Békéscsaba, tetszetős labdamenetek után jelentősen elhúzott ellenfelétől, a szetthajrában azonban fordított a vendégcsapat. Néhány gyors pont és ha nehezen is, de hozta a csatát a hazai együttes.
A Békéscsaba 2—0-val nyerte a párharcot és az 5. helyért folytathatja a bajnokságot.

Nagy Attila: — Megnyugtatóbban játszottunk, mint vasárnap Újpesten. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget adtam és mindenki élt is vele. Ratimorszky Károly: — Elismerésem a Békéscsabának, sok sikert kívánok az ötödik helyért lejátszandó mérkőzéseken. Szerettük volna kicsikarni a harmadik mérkőzést, ám a döntő pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba és érvényesült a Békéscsaba nagyobb rutinja.

Címkék#röplabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!