Sport

2009.09.16. 18:28

Labdarúgás: kikaptak a megyeiek a Magyar Kupában

Az orosháziak kapufákat rúgtak, a lila-fehérek pedig sorra hagyták ki a helyzeteket a Magyar Kupa szerdai fordulójában.

BEOL

Orosháza FC—Kecskeméti TE-Ereco 0—3 (0—2)
Orosháza, 400 néző. V.: Fajkusz.

Orosháza: Bordás — Szűcs D., Nagy A., Varga F. (Gácsi, 55.), Szabó N. — Kerepeczki, Juhász N. (Simon, 70.), Pardi, Baranyai (Mike, 63.) — Buza, Szabó T. Edző: Kvasznovszky József. KTE-Ereco: Mitrovics — Robson, Gyagya, Némedi, Farkas I. — Szavics (Perak, 58.), Csordás, Alempijevics (Hegedűs, 61.), Yannick — Litsingi (Peselics, 50.), Montvai. Edző: Tomiszlav Szivics.

9. perc: Kormányos asszisztens lesen engedte el a vendégeket, de ekkor még a hazai védők szögletre szereltek. Szavics a jobb oldalról ívelt a kapu elé és Alempijevics fejelt az orosházi kapuba, 0—1.
41. perc: Montvai labdájával Yannick elfutott a bal oldalon és a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt, 0—2.
48. perc: egy kapu előtti kavarodás után Montvai közelről talált a kapuba, 0—3. 

Az NB III-as hazaiak lendületesen kezdtek, ám a 9. percben az asszisztensi tévedés után született kecskeméti gól megzavarta őket. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, Baranyai szabadrúgásból a felső lécet találta el. Az első félidő végén növelte előnyét az NB I-es csapat. Fordulás után a gyors kecskeméti gól eldöntötte a mérkőzést. A hazaiak azonban nem adták fel, többször veszélyeztettek. A lefújáskor a szurkolók megtapsolták a bajnokságban jól szereplő orosháziakat.

Jó: Nagy A., Szabó N., Kerepeczki, Pardi, ill. Robson, Gyagya, Csordás, Yannick.

Kvasznovszky József: — A mérkőzés egyes szakaszaiban el tudtuk tüntetni a két osztálynyi különbséget, de amíg a vendégek gólokat, mi kapufákat lőttünk. Tomiszlav Szivics: — Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten jutottunk tovább a lelkes hazaiak ellen.
Guti Ferenc

Ceglédi VSE—Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE 1—0 (1—0)
Magyar Kupa, Cegléd, 100 néző. V.: Radványi.

Cegléd: Kolláth — Tóth M., Buzás, Villányi, Tóth A. — Lendvai, Kenderes, Nagy A. (Szilasi, 66.), Horváth — Séllei (Gór, 75.), Bubori (Juhász D., 62.). Vezetőedző: Simon Antal. Békéscsaba: Máthé — Szokol, Futaki, Rubus, Juhász Gy. — Kovács T. (Borbély, 64.), Bakró, Zelenyánszki (Sajben, 82.), Bernáth — Cseke (Ursz, 75.), Balázs. Vezetőedző: Belvon Attila.

16. perc: bal oldali hazai szöglet után az elmélázó védők és kapus mellett Villányi egy méterről fejelt a csabai kapuba, 1—0.

A találkozó elejétől végig a lila-fehérek irányították a játékot, de csatáraik a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyták. A 72. percben Máthé kapus 11-est védett. A 86. percben a csabaiak Juhász György révén szabályos gólt szereztek, amit a játékvezető nem adott meg. A látottak alapján a lila-fehérek, ha helyzeteiket kihasználják, kiharcolhatták volna a továbbjutást.

Jó: Kolláth, Villányi, Kenderes, ill. Futaki, Bakró, Cseke.

Simon Antal: — Az elején szereztünk egy gólt és a folytatásban csak az eredmény tartására törekedtünk. Belvon Attila: — Az iskolafutball kevés, ha ahhoz nem párosul kellő szintű befejezés.
Oláh Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!