Sport

2009.09.13. 20:04

Kézilabda: óriási izgalmak közepette verték meg a Lokit a csabai lányok

Mondi-Békéscsabai Előre NKSE—Debreceni VSC 24—20 (12—11) NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1600 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

J. P. - V. L.

Békéscsaba: TÓTH ZS. — BÓDI 4, Nyikolajenko 2, Rácz, Tóth K. 1, SZEKERES 6 (1), KELEMEN 6. Cs.: Veress, Futaki (kapusok), Cifra 3, Takács 1, Szögi, Kocsis 1, Gávai. Vezetőedző: Mátéfi Eszter. Debrecen: TRIFFA — Csáki 3, Borbás 2, Mörtel 2 (2), Lovric 1, Hornyák 1, Juhász 3. Cs.: Kiss É. (kapus), BOGDANOVIC 5 (3), Szabó V. 1, Bulath 2, Bognár, Szalai, Slakta. Vezetőedző: Bakó Botond.   

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4—1, 16. p.: 8—4, 26. p.: 10—10, 34. p.: 14—12, 42. p.: 17—14, 49. p.: 20—16, 53. p.: 20—18, 56. p.: 22—18.

Televíziós közvetítés, népes közönség — mindez azt sejtette, hogy nagy derbire lesz kilátás. S így is volt, már az első perctől kezdve hallatlan nagy küzdelem folyt a pályán. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, a vendégek hol zártan, hogy nyitott védekezéssel zavarták meg a békéscsabaiakat, a lila-fehérek pedig villámgyorsan kiléptek az aktuális támadóra, s keményen megfogták.

A támadások során végül a házigazdák kaptak hamarabb lábra, három-, majd négygólos előnyre tettek szert, ám mindháromszor utolérték őket a nagyon gyors és olykor a védők között jól bujkáló debreceniek. A két kapus remek napot fogott ki, hol lábbal, hol kézzel, de rengeteg lövést, ziccert hárítottak. Aztán 14—14 után már a vendégeknek kevésbé ment a játék annak ellenére, hogy szinte percenként új játékos küldött a pályára Bakó Botond edző és más-más variációt próbált ki.

Persze e téren Mátéfi Eszternek is voltak adúi, sőt, mint kiderül, jobb lapokat húzott. Szekeres és Kelemen igazán elemében volt, mindkettőt nemcsak a harcosság, hanem a hat-hat gól is dicséri. A finisben Bódi is egyre többször feliratkozott a góllövőlistára. Takács, illetve Rácz is remekül fogta össze a társaságot, míg a túloldalon Triffa Ági mellett egyedül Bogdanovic alkotott maradandót.

Igaz, nem láthattunk nagyon szép kézilabdát, ám annál harcosabb, hajtósabb és izgalmasabb meccsnek lehettünk szemtanúi, amelyen teljesen megérdemelten kerekdedett ellenfele fölé a Békéscsaba, amely ráadásul nemcsak ötven percig, hanem végig jobban akarta a győzelmet.

Mátéfi Eszter: — Nagyszerű csapatot győztünk le. A lányok taktikailag teljesítették a feladatot, végig irányítottuk a játékot megérdemelten nyertünk.

Bakó Botond: — Fegyelmezetlenül, pontatlanul játszottunk, a megbeszélt taktikát nem tartották be a lányok, támadásban elmaradtunk a várttól.

NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1600 néző. V.: Dobrovits, Tájok. J. P. - V. L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!