Sport

2009.09.27. 19:06

Három egyéni aranyérem a kick-box utánpótlás Európa-bajnokságon

A horvátországi kick-box utánpótlás Európa-bajnokság utolsó napján továbbra is érdekeltek voltak a Békés megyeiek. Több magyar—magyar döntős is küzdőtérre lépett, ami hűen jelzi: a magyar kick-box utánpótlásban továbbra is nagy tehetségek találhatók.

BEOL

A Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői tíz döntőben is érdekeltek voltak, a light-contact 55 kg-ban két békéscsabai leány, Erdei Dóra és Hanicz Nelly vívott csatát az aranyéremért. A harmadik menet hozott nagyobb iramot, és a végén 2:1 arányban Erdei Dóra nyert és lett Európa-bajnok. Eközben egy másik páston Kádas Adrienn a semi-contact döntőjében a belga Evelyn Neyensset verte, s az ő nyakába is aranyérem került.

A fiúk light-contact 65 kg-os küzdelmében Andó László a csepeli Szép Ferenccel csapott össze, és bedarálta becsületesen küzdő és sportszerű ellenfelét, végül jelentős  pontelőnnyel nyert egy nagyon izgalmas mérkőzésen.

A versenynapot a csapat Eb zárta. A junior válogatott női versenyzője a békéscsabai Hanicz Nelly lett, míg a kadét csapatban Kádas Adrienn és Andó László kapott helyet. A lányok, mint később kiderült, nyerő emberek lettek. Hanicz Nelly összes mérkőzésén győzött, s összességében a magyar csapat junior Európa-bajnok lett. Kádas Adrienn az utolsó két mérkőzésen volt a legjobb, a döntőben fölényesen nyert az
esélyesebb ír lány ellen, s így oroszlánrészt vállalt az újabb magyar győzelemből.

Andó pedig, amikor kellett, hozta a mérkőzéseket. Így a végén három csapat Európa-bajnoki aranyat is hazahozhatott a Békés megyei küldöttség a megannyi ezüst- és bronzérem mellett.
Összességében a Békés megyei klubok versenyzői három arany-, nyolc ezüst- és kilenc egyéni bronzérmet szereztek, s hárman csapat Európa-bajnoki medált is begyűjtöttek.

A Békés megyei dobogósok. Fiúk. Semi-contact. Juniorok. +94: 3. Schaffer Gergő (Mezőberény). Kadét II. 42: 3. Berczi Ábel (Békéscsaba). 47 kg: 3. Vizsnyiczai Richárd (Békéscsaba). 69 kg: 3. Andó László (Békéscsaba). Light-contact. Kadét II. 42 kg: 3. Berczi Ábel. 69 kg: Európa-bajnok: Andó László (edző: Gregor László).

Lányok. Semi-contact. Juniorok. 55 kg: 2. Hanicz Nelly (Békéscsaba), 3. Erdei Dóra (Békéscsaba). 60 kg: 3. Andó Bettina (Békéscsaba) 65 kg: 3. Vizsnyiczai Viviána (Békéscsaba). 70 kg: 2. Jantyik Lili (Békéscsaba). Kadét II. 55 kg: Európa-bajnok: Kádas Adrienn (Békéscsabai Lakótelepi SE, edző: Gregor László). Light-contact. Juniorok. 50 kg: 3. Rétlaki Renáta (Újkígyós).

55 kg: Európa-bajnok: Erdei Dóra
(edző: Gregor László), 2. Hanicz Nelli. 60 kg: 2. Andó Bettina. 70 kg: 2. Jantyik Lili. +70 kg: 3. Sélley Anna (Békéscsaba). Kadét II. 55 kg: 2. Kádas Adrienn. Full-contact. 60 kg: 2. Pribojszki Kata (Békéscsaba).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!