Sport

2009.09.12. 15:48

Fájó vereség a nyitányon

Vasas Duna Autó Óbuda—Békéscsabai RSE 3:0 (21, 22, 14). NB I-es női röplabdamérkőzés, Budapest, 200 néző.

BEOL

 V. Katona  Ágnes, Éva Tibor. Vasas: MILOVICS, PORUBEK, Héger, TAKÁCS, Dékány, Szombathelyi  Sz. Cs.: Vatai (liberó). Edző: Jókay Zoltán. Békéscsaba: Szabó A., Molcsányi P.,  VÁRHEGYI, Bodnár, Hornok, Fésüs. Cs.: Bozóné (liberó), Czina, Soós. Edző: Nagy  Attila, Kormos Mihály.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:1, 7:13, 10:16, 21:20. 2.  szett: 4:4, 8:6, 16:12, 21:21. 3. szett: 6:1, 14:6, 21:12.

Egy alaposan felforgatott csapattal állt ki a Békéscsaba,  hiszen Pallag Ágnes mellé a liberót játszó Bucsi Barbara feliratkozott a  sérültek listájára, és Soós Nikolett sem teljes értékű harcosként került a  kispadra.

Ennek ellenére remekül kezdett a csapat, jók voltak a  blokkok, Várhegyi eredményessége hozta a pontokat, Szabó A. pedig jól  gyorsította a játékot. A jelentős előny birtokában viszont jött egy rövidzárlat,  ami gyenge végjátékkal párosult. A Vasas játékosai ettől kezdve mindig jó  megoldásokat választottak és kihasználták a csabaiak megingásait.

A  második szettben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, magas színvonalú  játék folyt a pályán. Mindkét oldalon erőteljesek voltak a támadások, a  vendégeknél Várhegyi, a vasasnál Dékány és Porubek termelte a pontokat. A  végjátékban azonban ismét megingott a Békéscsaba és odalett az egyenlítés  lehetősége.

A  harmadik játékrészben már csak a Vasas volt a pályán, a békéscsabaiak lelkileg  is feladták. A  találkozó furcsasága volt, hogy a hazai szurkolósereg végig szidalmazta a csabai  játékosokat — őket okolták, hogy a Vasas hat pont mínusszal kezdte a  bajnokságot. Meglehetősen nonszensz, hiszen ez egy szövetségi döntés  volt.

Nagy Attila: — Három sérült, ez már sok. Ezzel együtt az első  két szettben magas színvonalú és élvezetes röplabdát láthatott a nem túl jól  informált Vasas szurkolósereg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!