Sport

2009.08.01. 15:56

Mátéfi megfiatalítaná a női kéziválogatottat

Mátéfi Eszter, a női kézilabda válogatott újdonsült szövetségi kapitánya a Békéscsaba edzője is egyben. A lilák most tértek haza kikindai edzőtáborukból, és két felkészülési mérkőzés várt rájuk a Ferencváros ellen. Az előző bajnokságban a csabaiak nem tudták legyőzni a fővárosiakat, most kétszer is sikerült. A Samsungsport interjúja.

Samsungsport

A délelőtti találkozón bemutatkozott a Hódmezővásárhelyről Békéscsabára kerülő Olga Nyikolajenko: 13 gólt ragasztott a Fradi kapujába. A másik friss igazolás, Bódi Bernadett is remekelt - négy találatot jegyzett -, így a 33-28-as hazai győzelemből 17 gólt vállalt a jobbszárny. A délutáni mérkőzésen a lilák 30-21-re verték a zöldpólósokat.

- Gondolom ezzel az eredménnyel tétmeccsen is elégedett lenne – vetettük fel Mátéfi Eszternek.
- Igen, abszolút. Mint első felkészülési mérkőzésünkön, a legfontosabb az volt, hogy kicsit összerakjuk csapatunkat. Eddig különböző részeket – támadás, védekezés, taktika – vettünk át, gyakoroltunk. A lányok hozzáállásával is elégedett vagyok. A lőtt gólok száma és az eredmény biztató, de hozzáteszem, hogy edzőmérkőzésből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

- Az új játékosok remekeltek!
- Olga Nyikolajenko nagyon szépen dolgozik, mióta idekerült. De mondhatom ezt Bódi Bernire is. Mindenki nagyon jól teljesített a felkészülés alatt, és bízom benne, hogy ez a továbbiakban is így lesz. Nem szeretném elkiabálni, de szerintem jó úton haladunk, persze a játékunknak még tisztulnia kell. A fiataloknak is adtam egy kis lehetőséget, hogy szokják az NB1 légkörét.

- Szucsánszki Zita szinte egyedül tartotta életben a Ferencvárost. Mint szövetségi kapitány, gondolom még jobban figyelte az ellenfelet és játékukat.
- Természetesen. Imre Vilmos segítőjeként is figyeltem már az ellenfelet, de nem csak azokat, akik a bővebb válogatott keret tagjai. Nézem a fiatal, tehetséges játékosokat is. Az az érdekem, hogy mindig a legjobb magyar válogatott keret álljon a rendelkezésemre, s a legjobb eredményt tudjuk produkálni.

- Említette a fiatalokat. A juniorok közül bekerülhet valaki? A felnőtt keretben várhatók drasztikus változások?
- Róth Kálmánnal, a női junior válogatott kapitányával tartjuk a kapcsolatot. Két nap múlva meglátogatom a junior Európa-bajnokság mérkőzéseit is. Úgy tervezzük kollégámmal, Konkoly Csabával, hogy most, a junior Eb előtt semmiképpen sem bontjuk meg az egységet a válogatottban. Utána, akit érdemesnek tartunk, azt folyamatosan kipróbáljuk, és remélem, hogy megállják helyüket a felnőtt válogatottban is. A szövetség három évre - azaz a londoni olimpiáig - tervez, úgyhogy még semmiről sem maradtak le sem ők, sem én. Nem kapkodunk el semmit, de a fiatal tehetségeket szeretnénk beépíteni a válogatottba.

- Közeleg a Világkupa és a kínai világbajnokság. A szövetség kitűzte már céljait a válogatott elé?
- Addig még egy jó pár összetartáson részt veszünk. Jövő héten Zalakaroson edzőtáborozunk péntekig. Szeptemberben lesz a Világkupa – itt a lényeg a gyakorlás. Októberben viszont már Európa-bajnoki selejtezőt vívunk a csehekkel és idegenben Azerbajdzsánnal - mellettük a svédekkel vagyunk egy csoportban. Természetesen a továbbjutás a cél. A decemberi világbajnokság célkitűzését még nem tárgyaltuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!