Sport

2009.06.02. 18:50

Kilenc berényi arany a Magyar Mazsorettbajnokságon

Kilenc arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a hétvégén Bükfürdőn megrendezett Magyar Mazsorettbajnokságról a mezőberényi lányok. A közép-békési város csapata ezzel az éremtáblázat első helyén végzett a megmérettetésen.

P. G.

Húsz magyar település, összesen több mint 600 versenyzője vett részt a Vas megyei Bükfürdőn megtartott országos bajnokságon. A küzdelemre hazánk majd’ valamennyi tájáról, így Debrecenből vagy éppen Gödöllőről is érkeztek versenyzők. A népes mezőnyben a mezőberényiek összesen tizennégy versenyszámban álltak rajthoz.

Mezeiné Szegedi Erzsébettől, a Mezőberényi Mazsorettegyüttes vezetőjétől megtudtuk, a 12 érem mellett egy értékes negyedik és ötödik helyet is szereztek Bükfürdőn, miközben a sikerek túlnyomó részét a botos kategóriában aratták.

A botos kategória csapatversenyeiben a kadét Mini-Manók és a szenior korcsoportban induló Szivárvány csoport tagjai egyaránt győztek. A mezőberényi lányok szintén nem találtak legyőzőre a szenior és junior mini botos formációban sem. Az első helyet szerezte meg a botos egyéni versenyben a szeniorok között Molnár Zsuzsi és a kadét kategóriában Hajdú Zita. A párosok között a Szőcs Viki—Mezei Gréta (junior), a Hajdú Zita—Kozma Ágnes (kadett) duó egyaránt győzött. A csapat egyetlen nem „botos” sikerét Molnár Zsuzsi a pomponos szeniorok között aratta.

A második helyet érdemelte ki egyéniben Szőcs Viki és párosban a Koncsag Katalin—Mikó Judit duó. A mezőberényiek bronzérmét pedig a Gyurkó Brigitta—Molnár Zsuzsi kettős hozta haza. Molnár Zsuzsi amellett, hogy a legeredményesebb versenyző lett, a legjobb jelmez különdíját is átvehette. A legszimpatikusabb versenyzőnek Szőcs Vikit választották.

Ezek is érdekelhetik