Sport

2008.08.06. 17:52

Lovassport: ifjabb Kemecsi István az élen

Megtartották a hagyományos kunágotai lovasnapokat. Az első napon a fogathajtók a maratonpályán álltak rajthoz és a tíz kettes fogat közül Szabó Lajos (Aranykalász LK, Újkígyós) bizonyult a legjobbnak. Nagyon kis pontkülönbséggel követte őt Barna János (Eleki LK), a harmadik helyezett Borsos Béla (Gyulai Lovasbarátok Egyesület) lett.

BEOL

Másnap a fogatok akadály- és vadászhajtásán egyes, kettes és pónifogatok is részt vettek. Az egyes fogathajtó Sárközi Zsolt (Sarkadi LK) egyik számban sem talált legyőzőre. Mindkét számban Csomós Mária (Kisvárosi LK, Gyula) lett a második, míg Kovácsné Ancsa (Sarkadi LK) a harmadik.

A pónifogat-hajtásban az akadályhajtást a mezőkovácsházi Ale János, a vadászhajtást a medgyesegyházi Buzsik László nyerte. A kettes fogatok akadályhajtásában az alappályát húsz fogat teljesítette, tizenketten hibátlanul. Az összevetésben öten szintén hibátlanul hajtottak, közöttük a legjobb időt Barna János érte el. 

A díjugratók három számban mérték össze tudásukat. A kezdő lovasok között Erdődi András (Gyulai Lov. Tur. SE) Nico nevű lovával bizonyult legjobbnak. A kezdő lovak versenyében Kelta nyert, lovasa Dér Tibor (Kentaur LE). A Cikóhalom-kupát kétszeri összevetéssel, 120 cm-en rendezték meg.

Ketten végig hibátlan pályát lovagoltak. A számot végül szoros küzdelemben Bogár István (Bogár Team) nyerte Lili nevű lovával Szöllősi Zoltán (Békéscsabai LK) előtt, aki Mevrick nevű lovával indult. A stafétában két páros hibátlanul teljesített, jobb idővel Potocska Attila (Gyulai Lov. Tur. SE) és Horostyák Norbert (Gyeraj Lovastanya) páros győzött a Csontos Dominika (Orosházi LE) és Szöllősi Zoltán páros előtt.

Címkék#kunágota
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!