Sport

2008.08.16. 19:56

Labdarúgás: a padlóról kelt fel a Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre SE—Jászberényi SE 4—3 (0—2) - Békéscsaba, 600 néző. V.: Guta (Horváth R., Tőkés).

J. P.

Békéscsaba: Máthé — Szeverényi (Ködöböcz, 66. p.), Szeti, Brlázs, Rubus — Okos, Bakró, Kovács D. (Ladányi, 78. p.), Polczer (Cseke, 69. p.) — Ábel, Pozsár. Edző: Kiss János. Jászberény: Szalma — Guláy, Lukácsi, Majzik, Bárkányi — Mohácsi (Hidvégi, 65. p.), Hevesi-Tóth, Rebecsák, Móczó (Póti, 70. p.) — Bubori, Németh Gy. (Hamar, 80. p.). Edző: Földesi Károly.

Sárga lap: Németh a 33., Bárkányi a 36., Bakró az 58., Ködöböcz a 77., Ladányi a 90. percben.
Szögletarány: 5:2 (2:2).

25. perc: Egy bal oldali akció végén Mohácsi beemelt a 16-oson belülre, ahol Bubori lesgyanús helyzetben 9 méterről laposan a kapuba talált, 0—1. (A gólt követően Szarvas János, a csabaiak pályaedzője a partjelzőig futott és hevesen reklamált, amiért a játékvezető felküldte a lelátóra.)
45. perc: Egy hosszan előrevágott labdára Németh Gyula és két csabai védő mozdult, a túlerő ellenére az enyhén pocakos jászberényi támadó lett a győztes, és a bal összekötő helyéről jól ugatta ki Rebecsákot, aki 12 méterről, futtából a bal alsó sarokba lőtt, 0—2.
53. perc: az addig halványan játszó Kovács Dániel sokadik kísérlet után először jól futott el és cselezett a bal oldalon, beadását Pozsár három lépésről a kapuba bólintotta, 1—2.
58. perc: Szeverényi a 16-oson belül felvágta Buborit, 11-es. A büntetőt a jobbra vetődő Máthé mellett a kapu bal oldalába lőtte, 1—3.
68. perc: Ismét Kovács Dániel jeleskedett a bal oldalon, s továbbította a labdát Pozsárnak. A csabai támadó ezúttal 14 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát, 2—3.
72. perc: Hidvégi a 16-oson belül felvágta Ábelt, ez is 11-es. A büntető Pozsár a léc alá vágta, 3—3.
80. perc: Mindössze két percet töltött a pályán Hamar Ádám, aki megrúgta Szenti Zoltán, s máris villant a piros lap. (Az esetnél a jászberényiek pályaedzője, Váczi Béla — az egykori csabai csatár, Váczi Zoltán testvére — addig reklamált, mígnem a játékvezető őt is a lelátóra száműzte.)
83. perc: Hidvégi Sándor is „kiharcolt magának” egy piros lapot: reklamált, majd teátrálisan egy nagyon legyintett a játékvezetőre, aki azonnal előhúzta a piros kártyát.
85. perc: Rubus jó ütemben adott labdát Pozsár Gábornak, aki megelőzve védőjét az ötösről a kapuba fejelt, 4—3.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] (Fotó: Imre György)
[/caption]

Az első játékrészben nem úgy tűnt, hogy lesz keresnivalója ezen a találkozón az újonc, a hazai szurkolók előtt először bemutatkozó csabaiaknak. Nem látszott rajtuk a győzni akarás vágya, ráadásul a középpályás soruk meglehetősen lazán vette a derbit. Minden kipattanó labda az ellenfélé lett, ha pedig megszerezték a játékszert, hamar el is adták.

A fordulás után azonban minden egy varázsütésre megváltozott. A gyorsan jött szépítő gól már sejteni engedte: többre képes a csapat. Az sem szegte kedvüket, hogy öt perccel később ismét két gól volt a különbség a két gárda között. Egyre inkább átvették a játék irányítását, s mind többször veszélyesek voltak a vendégek kapujára. A Jászberényben csak a két igencsak időskorú labdarúgó, Lukácsi Lóránt és Németh Gyula volt dicsérhető, a csabaiaknál viszont Pozsár Gábor elsősorban, aki mindenütt feltűnt, s minden megmozdulása életveszélyes volt. Négy gólja nagy löketet adott a lila-fehéreknek, akik megérdemelten győztek.

Jó: Pozsár (a mezőny legjobbja), Szenti, Rubus, Bakró, ill. Lukácsi, Németh Gy., Bubori.

Kiss János: — A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, 3—1-es hátrányból felállva óriási tettet hajtottunk végre. A csabai szív nagyot dobbant. Földesi Károly: — Jól kezdett a csapat, az második félidő közepéig tartottuk magunkat. Aztán hibáztunk a találkozón, de nemcsak mi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!