Sport

2008.08.03. 19:03

Állva hagyták a vésztői focicsapatot a riválisai

Nagy lehetőséget szalasztott el a Vésztő labdarúgócsapata, hiszen hiába állt nagy fölénnyel a másodosztályú bajnokság jelentős részében az első helyen, még a szintén feljutást jelentő ezüstös pozícióról is lecsúszott.

G. P.

A sportkör elnökeként és a felnőttcsapat edzőjeként is munkálkodó Pardi Gábor érthetően nagyon csalódott.

— Harmadikok lettünk csak és elszalasztottuk a feljutást, ezért szomorúság tölt el — kezdte Pardi Gábor, majd hosszan sorolta az okokat: — Meghatározó játékosaink estek ki sérülések és példátlanul sok eltiltás miatt. Szántó Csaba, Reszler Roland és Rábai Roland megsérült, Litauszki Tamást kiállították, Lázár Adrián és Turbucz János sárga lapok miatt pihenhetett, majd visszatérésük után mindkettőjüket kiállították. A helyükre lépő ifjúsági játékosokkal pedig nem lehetett őket úgy pótolni, hogy a csapat eredményes maradjon. A fegyelmezetlenségek miatt nagyon mérges vagyok, de számomra is vannak tanulságai az évnek. Látva ezt a sérülési hullámot, a nyár során megpróbálunk a csapaton erősíteni.

Pardi azért megjegyezte, hogy az évet a tisztes helytállás reményében kezdték, és a csapatot az első tízbe várták. A kitűnő őszi szereplés bizakodásra adott okot. Szerinte ha a Magyarbánhegyest hazai pályán megverik, most más hangulatban beszélgetnénk. A végén hiába verték parádés játékkal 4—0-ra a mindenkire roppant veszélyes Sarkadot, már mindegy volt.

— A nyáron, ahogy már említettem, az a fő cél, hogy jól igazoljunk, másképp nem érhetjük el a feljutást. A csapatból mindenki a megyei első osztályban szeretne futballozni, ami jelzi, a fiúk kellően elszántak. Egyébként a magasabb osztályban ez a keret is megállná a helyét. A következő szezont az építkezésre áldozzuk. A védelem Rábai Mihály vezérletével — főként az őszi tizenhét fordulóban, amikor csak nyolc gólt kapott — elég jól szerepelt. Erősítésre inkább a középpályán és a csatársorban lenne szükség.

A felkészülést július 8-án kezdték meg Vésztőn. Az augusztus 9-ei rajtig rendelkezésre álló rövid időt sok edzéssel és néhány felkészülési mérkőzéssel igyekeznek a leghatékonyabban kitölteni.

Rábai Roland 19 gól a 77-ből

Az 59 pontos vésztői együttes mutatói a kudarcként megélt harmadik hely ellenére sem rosszak. A vésztőiek 36 találatot kaptak, náluk csak két csapat szedett össze kevesebb gólt, míg a 77 rúgott góllal a mezőny második legjobb együttese. A házi gólkirály Rábai Roland lett 19 találattal.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!