Sport

2008.08.06. 18:19

A csabai ifjúságiak is megkezdik a pontvadászatot az NB I-ben

A hétvégén megkezdik a pontvadászatot az NB I-ben a Békéscsaba Utánpótlás-nevelő FC ifjúsági csapatai. Az első fordulóban, augusztus 9-én hazai környezetben fogadják a Győri ETO alakulatát, a 19 évesek 17 órakor, a fiatalabbak 15 órakor mérik össze tudásukat a Kórház utcai pályán a kisalföldiekkel.

BEOL

 Bár kialakult a végleges menetrend, de ez még módosulhat, annál is inkább, mert októberben Eb-selejtezőre kerül sor és az  U19-es magyar válogatottban Sisa Tibor számít öt-hat békéscsabai fiatalra. Emiatt szeptemberben és októberben három mérkőzést várhatóan eltesznek más időpontokra.

A Békéscsaba 1912 Előre SE új ügyvezetőjével, Királyvári Károllyal megegyezés született a fiatalok felfelé áramoltatásával kapcsolatban. Ennek következtében három UFC-s játékos felkerült az NB II-es lila-fehérekhez, nevezetesen Rubus Tamás, Borbély Bálint és Dobozi Béla — tudtuk meg Szokolay Sándor ügyvezetőtől. Továbbá öt ifjúsági válogatott játékos számára kiváltották a kettős játékengedélyt, így lehetőség nyílik arra, hogy az ősszel bemutatkozzanak az NB II-ben. Íme a névsor: Bagyinki Attila, Szokol Zsolt, Kovács Tamás, Kovács Dániel, Zelenyánszki László.

— Két 18 éves játékosunk, Vincze Dániel és Dócza Gábor — az MSV Duisburghoz fűződő kapcsolatunknak köszönhetően — egy évig belekóstól az idegenlégiósok életébe. Duisburgban az U19-es és az U23-as csapatban edzenek és játszanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!