Sport

2008.06.27. 19:35

Varga Adrienn új programmal készül

Izgalmas hetek elé néz Varga Adrienn, a Torna Club Békéscsaba ügyvezető igazgatója. Közeleg az olimpia, ahol Böczögő Dorina révén békéscsabai tornász is szerepel, amit augusztus 1-jén megelőz a klub ügyvezető igazgatói választása.

G. P.

Varga Adrienn egyéves ügyvezető igazgatói megbízatása augusztus első napján lejár, kérdés, hogy az elnökség újra bizalmat szavaz-e számára.

— Nem titok, hogy klubunk nagyon nehéz helyzetben működik, komoly anyagi problémákkal küzdünk — szögezi le az egykori Európa-bajnok tornász. — A város ugyan stabil támogatónk, és a néhány régi kisebb szponzorunk is kitartott mellettünk, de ez kevés.

Sajnos bármennyire is igyekeztem, nem sikerült új névadó szponzort találnom, pedig elhiheti, végigjártam Békés megye legnagyobb cégeit. A multik nagyon megnézik, hogy mire adják a pénzüket. Azt is tudomásul kell venni, hogy a torna nem olyan sportág, mint a labdarúgás, ha keveset is, de azonnal visszahoz valamit a befektetett pénzből. Egyébként, ha a közgyűlés meghosszabbítja mandátumomat, nem teszek le arról, hogy az olimpia után megtaláljam az új főtámogatót.

Ebben egy esetleges sikeres olimpiai szereplés segítség lehet, hiszen a jó eredményt a cégek is könnyebben észreveszik. Egyébként új programot készítek, amelynek főbb pontjaihoz makacsul ragaszkodni fogok. Varga Adrienn szerint a meglévő, pénzt hozó vállalkozásuk, így például a Bukfenc Akadémia mellett a tornászközpontban található panzió fejlesztését is folytatni kívánja.

— A tetőtér beépítése még hátravan, ha elkészül, nagyobb területen, kényelmesebb körülmények között fogadhatjuk vendégeinket és növelhetjük bevételeinket.

Az imént az olimpia került szóba, nos, Böczögő Dorinának köszönhetően a Torna Club Békéscsaba ügyvezetőjének is van kiért szorítania.

— Ónodi Henriett, jómagam, a közelmúltban Péntek Tünde és most Böczögő Dorina. Minden időszakban volt húzóembere a klubnak. Nekik mindig nagy a felelősségük. Persze Dorinára nem akarunk semmilyen terhet rakni, versenyezzen felszabadultan, és ha véletlenül nem úgy sikerült az olimpia, akkor sem történik semmi.

A távlati tervekről annyit, hogy a pénztelenség ellenére sem marad Békéscsaba tornászverseny nélkül. Az olimpiai felkészülés miatt a klub hagyományos versenye ugyan elmaradt, ám ősszel annál nagyobb dobásra készülnek: november 29—30. között Békéscsaba ad otthont a mesterfokú bajnokságnak.

— Színvonalas versenyt szeretnénk rendezni, amelyen belül azokra is gondolunk, akik a mesterfokún koruk miatt még nem indulhatnak. A gyermek haladóknak és a kadétoknak egy külön kis versenyt tartunk, hogy ők is megmutathassák magukat.

G. P. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!