Sport

2008.06.24. 13:19

Japán karatésok érkeznek Gyopárosra

Zsiga Zsolt már második alkalommal nemzetközi karatetábort verbuvál. A keddi sajtótájékoztatón vendéglátóként köszöntötte Budán Lászlót, a Magyar Kyokushin Seibukain Szervezet vezetőjét, aki elárulta, hogy egy pályázaton nyerte el a szervezés jogát a fürdőváros.

cs. i.

A karatésok hosszú távú elképzelése, hogy népszerű embereket, a sportághoz kötőtő hírességeket nyerjenek meg a karate népszerűsítéséhez. Németh Sándor, a szabadfogású birkózók egykori szövetségi kapitánya már a sajtótájékoztatón megjelent. Zsiga Zsolt pedig elárulta, csatlakozik a táborlakókhoz a tagjaik sorába lépett Növényi Norbert is.

Július 1. és július 5. között 150 karatés edz és tanul a Viharsarokban. A hazaiak mellett Japánból, Angliából, Oroszországból és várnak sportolókat. A tábor tavaly is kivívott magának egy komoly rangot, a visszatérés ezért sem véletlen. A feltételek itt adott arra, hogy a táborban fogadják Shihan Nishida 7 danos karatemestert, a szervezet vezetőjét.

Az ő kérésére szeminárium jellegű előadások is tarkítják a kemény edzésmunkát. Naponta háromszor (reggel 6, 10, majd 16 órakor) tréningeznek a karatésok, akiknek felkínálják az Orosháza Fesztivál programjait is a vendéglátók.

cs. i. -->

Címkék#Zsiga Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!