Sport

2008.06.30. 13:56

Eb-döntő: Casillas-szal a csúcson a csabai kisfiú (videóval)

A labdarúgó Európa Bajnokság vasárnapi fináléjában Köveskúti Simon, 10 éves békéscsabai kissrác a spanyolok csapatkapitánya mellett léphetett az Ernst Happel Stadion gyepére, pont úgy, ahogy ő azt előre elképzelte – számol be goliatfc.hu.

goliatfc.hu / Beol

– A végére egész jól megszoktam a kamerák jelenlétét, mondjuk, ami a döntő előtt a pályán fogadott az mindenen túltett. Ennyi fotóst és kamerást még életemben nem láttam – mondta Köveskúti Simon a finálé alatt a lelátón. A tévéközvetítéseknek köszönhetően milliárdok figyelhették a mérkőzés előtt Casillas mellett mosolygó magyar fiút.

– Több sms-t kaptak apuék, hogy jól látható voltam a képernyőn, de engem nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy Casillas nagyon kedves volt velem, hátba veregetett a találkozáskor. És az is tetszett hogy nem volt rajta kesztyű… – folytatta élménybeszámolóját a 10 éves kisfiú a Góliát Kommunikációs Iroda bécsi tudósítójának.

A mérkőzés és a hangulat teljesen lenyűgözte Simont, aki Torres góljánál jól ítélte meg a helyzetet.

– Nem hittem volna, hogy Torres hozzáfér még a labdához, bravúros csatárteljesítmény volt. Most már csak annak drukkolok, hogy Casillas nehogy potyagólt kapjon! – értékelt Simon a szünetben az egyik hazai rádió élő adásában telefonon keresztül.

A meccs napján kiderült egyébként, hogy Michel Platini külön engedélyével a McDonald’s Játékoskísérő Program utolsó napi eseményén szereplő gyerekek díszsorfalat állhatnak a győzelmi dobogó lépcsőjén. Ehhez a szülőknek írásos beleegyezésüket kellett adniuk, de nem volt olyan, aki ezt készséggel ne írta volna alá a papírt.

– Negyedórával a vége előtt lekísértek minket a pálya szélére, majd a dobogón lejövőkkel pacsizhattunk. Podolski, Klose, Ballack mind belecsapott a tenyerembe. A kupaátadás, a tűzijáték és a sok-sok ünneplés nagyon tetszett nekem, szuper volt, hogy ezt így átélhettem – mondta már a stadionon kívül Köveskúti Simon, aki roppant fegyelmezetten, ugyanakkor nagyon vidáman töltött el három napot Bécsben.

A McDonald’s játékoskísérő programjának résztvevői szombat délután már lejátszották a német-spanyol döntőt, ahol 4-4 után büntetőkkel nyertek az ibériaiak.

A találkozón Köveskúti Simon egy gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett, majd a mindent eldöntő 11-eseknél is betalált, hozzájárulva a már 3-0-ra is vezető „németek” legyőzéséhez.

Németországot egyébként a döntő előtt osztrák, svájci és német lurkók kísérték ki a pályára, míg Spanyolországot 1-1 belga, máltai, marokkói, magyar, észt, angol, dán, ír, orosz, ukrán és ciprusi gyermek vezette fel.

 

A találkozón Köveskúti Simon egy gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett, majd a mindent eldöntő 11-eseknél is betalált, hozzájárulva a már 3-0-ra is vezető „németek” legyőzéséhez.

Németországot egyébként a döntő előtt osztrák, svájci és német lurkók kísérték ki a pályára, míg Spanyolországot 1-1 belga, máltai, marokkói, magyar, észt, angol, dán, ír, orosz, ukrán és ciprusi gyermek vezette fel. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!