Sport

2008.06.08. 11:27

Agyban szabadságon: négy gól, 11-es, kiállítás, vereség

Gyulai Termál FC—Dabas 1—3 (0—2), NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Gyula, 200 néző. V.: Bősi.

BEOL

Gyula: Steigerwald — Pribojszki, Valentényi (Tóth R.), Süli, Ótott — Laurinyecz, Varga A., Ferenczi, Fazekas (Dobi) — Czira, Sztraczinszki (Bagi). Játékosedző: Dobi Róbert. Dabas: Ráthy — Catanacci, Baranyai, Vass Cs., Danyis — Vass N., Csendes, Forró, Volenszki — Törőcsik A., Namuquita. Edző: Dajka László.

10. perc: Volenszki a 16-os jobb sarkától, tizennyolc méterről a hazai kapu túlsó sarkába helyezte a labdát, 0—1.

38. perc: A saját 16-osáról előreívelt labdával Namuquita fordult le védőjéről a hazaiak térfelének közepén, majd lefutotta a teljes védelmet, és laposan helyezte a labdát a kapuba, 0—2.

46. perc: Varga A. cselezte be magát a vendégek 16-osán belülre, s az őt támadó védő az ötös vonalánál felvágta. A megítélt büntetőt Czira a kapu jobb oldalába bombázta, 1—2.

85. perc: Ótott egy utánrúgás miatt a kiállítás sorsára jutott.
86. perc: A vendégek a kissé érthetetlen kiállításból adódó zavarodottságot kihasználták és Volenszki közeli fejesével növelték előnyüket, 1—3.

A vendégek nagy önbizalommal léptek pályára, és a mérkőzés első szakaszában mezőnyfölényt harcoltak ki, bár a góljuk szerencsés körülmények között esett. A 20. perc után a hazai csapat vette át a játék irányítását, de az első félidőben ismét a vendégek voltak eredményesek.

A második játékrészben gyorsan gólt szerzett a Gyula, és az egyenlítéshez is közel állt, mivel a 60. percben a kapura törő Ferenczit a dabasi védő utolsó emberként kíméletlenül leterítette, de a kézenfekvő piros lap helyett csak sárgát mutatott fel a játékvezető. A hazai csapat becsülettel törekedett az egyenlítésre, de a váratlan kiállításból adódóan ez nem sikerült. Jó: Varga A., Valentényi, Ferenczi, ill. Volenszki, Forró, Vass Cs.

Dobi Róbert: — Sajnos, néhány játékosunk már a nyári program szellemében futott ki a pályára, s így megérdemelt vereséget szenvedtünk. Dajka László: — Egy nagyon jó csapatot vertünk meg okos, taktikus játékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!