Sport

2008.03.07. 11:40

Orosz vízum híján is elindul Kínába a két kerékpáros

Az Orosz Köztársaság nem adja meg a vízumot a Pekingbe kerekező magyar párosnak, akik ennek ellenére nekivágnak a tizenegyezer kilométeres útnak. Lénárt Léna Ferenc és Berta István szombaton reggel indul a Campona elől, majd vasárnap reggel Orosházáról kerekeznek a román határ felé.

BEOL

Derült égből villámcsapásként érte a hír a pekingi olimpiára kerékpárral induló orosházi-budapesti duót, hogy mégsem engedélyezik az oroszok, hogy átkerekezzenek országukon. Informálisan úgy értesültek, hogy az orosz hatóságok nem tudják garantálni biztonságukat, hiszen közismert, hogy az ország közbiztonsága meglehetősen rossz. Mindez annak dacára történt, hogy egy közelmúltban a Külügyminisztériumban megrendezett találkozón a keleti ország konzulja támogatásáról biztosította a magyar vándorokat.

Léna a Duna Televízió műsorában pénteken elmondta, előzőleg pedig lapunknak is úgy nyilatkozott, hogy mindezek ellenére nem adják fel és az eredeti tervhez tartják magukat és a hétvégén nekivágnak a rendkívül hosszú és várhatóan küzdelmes útnak. Körülbelül egy hónap múlva érnek az orosz határhoz, reményeik szerint addig megoldódik vízumproblémájuk, melynek megoldásán mind diplomáciai, mind egyéb, személyes kapcsolatok útján is dolgoznak.

Az expedíció tehát március nyolcadikán, szombaton reggel fél kilenckor indul, a Campona üzletközpont melletti Bike Parkból. Másnap, vasárnap reggel pedig Orosházán búcsúztatják őket Gyopárosfürdőn, illetve a helyi művelődési ház előtt, innen több helyi kerékpáros - egyebek közt az Orosházi Kerékpárosok Egyesülete (OKÉ) - egy darabon el is kíséri a nem mindennapi túra résztvevőit.

A túra útvonala:

Budapest - Orosháza - Oradea - Cluj Napoca - Reghin - Toplita - Borsec - Bicaz - Roman - Iasi - Chisnau - Tiraspol - Odessa - Mikolaiv - Kherson - Nova Kakhovka - Melitopol - Mariupol - Rostov na Donu - Volgograd - Saratov - Balakovo - Samara - Buguruslan - Oktjabrsk - Ufa - Tseljabinsk - Kurgan - Omsk - Kujbisev - Novosibirsk - Kemerovo - Acsinsk - Krasnojarsk - Kansk - Tajset - Tulun - Zima - Cseremhovo - Irkutszk - Kultuk - Ulan Üde - Dulaanhaalan - Ulanbator - Comog Sajnsand - Erenhot - Jining - Zhangjiaoku - Xuanhua - Beijing.


-->

Címkék#Léna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!