Sport

2008.03.03. 20:10

Modern sportcsarnok és tanuszoda a medgyesi gyerekek egészségéért

A diákok egészséges életmódra nevelését segíti Medgyesegyházán a modern sportcsarnok és a tanuszoda. Utóbbi a megyében a nagyközségek közül egyedül Medgyesegyházán található, de sok város is megirigyelheti a létesítményt.

K. E.

Modern sportcsarnok és tanuszoda az egészséges életmódra nevelésért  A sportcsarnok ad helyet a testnevelésóráknak. A mindennapos testnevelést a délutánonkénti tömegsportórákkal oldják meg, ahol a diákok focizhatnak, kézilabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, tollasozhatnak, asztaliteniszezhetnek.

Az iskola a Medgyesegyháza SE-vel közösen kiemelkedő sikereket ér el az utánpótlás-nevelésben. Az MLSZ Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltatási Igazgatósága a megyei labdarúgó-szövetséggel együtt kiemelt utánpótlás-nevelő helynek minősítette és támogatja Medgyesegyházát. Ebben is egyedülállók a nagyközségek között. A tanuszoda is nagy kincs az intézmény számára.

A középsős óvodások kéthetente, a nagycsoportosok pedig hetente járnak az uszodába vízhez szoktatásra. Az általános iskolában a testnevelés tantervébe épül az úszásoktatás. Tömbösítve, mintegy 2,5 hónapon át tanulnak a diákok úszni, minden évfolyamon. Így a szülőknek nem kell borsos árat fizetniük gyermekük úszásoktatásáért. A cél, hogy nyolcadik osztály végére két úszásnemben (mell- és gyorsúszásban) biztos vízi jártassággal rendelkezzenek a diákok, és a másik két úszásnemet is ismerjék. A legügyesebbek sportköri foglalkozásra is járnak. Történelmi pillanat volt az intézmény életében, hogy tanulóik eljutottak a diákolimpiára és ott tisztességgel helytálltak.

 

Címkék#Életmód
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!