Sport

2008.01.18. 16:32

Buci bajsza a tét a németek elleni EB-meccsen

Buci amúgy sem sok haja bánta a spanyolok elleni győzelmet. Klembucz Ferenc, a magyar férfi kézilabda-válogatott békéscsabai masszőre a norvégiai Európa-bajnokság magyar-spanyol meccse előtt megfogadta: ha nyerünk, tarkopaszra nyírhatják.

ny. l.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A masszőr megválna a bajszától.
[/caption]— A fiúk Nagy Laci vezetésével estek neki a „búrámnak”, de előtte megjutalmaztam őket egy kis hazai kolbásszal, tepertővel, szalonnával — mesélte Buci ma délután telefonon a Beolnak. — A nyitómérkőzést megelőzően gulyáslevest, valamint káposztás és krumplis tésztát főztem a srácoknak, most a holnapi, németek elleni meccs előtt sertés ragulevest, rántott csirkét, sült krumplit és uborkasalátát készítek. A norvégok szívesen beengednek a konyhába, mert nekik is ízlik a főztöm.

A gyúró kiemelte: a megyéből rengeteg gratuláló sms-t kaptak a szövetségi kapitánnyal, az újkígyósi Skaliczki Lászlóval együtt. A masszőr hozzátette, ő csak a kamerán keresztül tudott a meccs végén csókokat küldeni, de ez minden Békés megyei szurkolónak szólt.  A masszőr egyébként újabb fogadalmat tett: amennyiben holnap legyűrjük a németeket is, megválik húszéves bajszától. Hogy mi jöhet még? Buci szerint vannak tartalékai.

— Egy szív, egy lélek, egy nagy dobbanás. Ezt jelképezi a fogadkozás, amit az időkérések után a hátamon bonyolít le a csapat, aztán pedig szól a magyarok csatakiáltás — ecsetelte Buci, akihez sűrűn kopogtatnak be a játékosok, és nem feltétlenül a gyúrás miatt. A titkos gyulai ízvarázzsal készített kolbásznak nagy a keletje, de van még az ablakban, így bátran falatozhatnak a fiúk.

Buci kiemelte: a spanyolok elleni 35—28-as győzelem után remek a hangulat, és elszántan készülnek a németek ellen. A masszőr pedig nézegeti a tükörben a bajuszát, mert reméli, hogy szombaton este már nem lesz.

 

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!