Sport

2007.10.08. 19:17

Két címet bunyózott össze a csabaivá lett olasz Livornóban

Nemrég írtunk arról, hogy az olasz Giuseppe Lauri Magyarországra, azon belül is Békéscsabára költözött, ahol egy profi ökölvívó-istállót hozott létre, amelyben nemcsak tulajdonos, hanem versenyző is. A 31 esztendős bunyós nemrégiben kötelek közé lépett két bajnoki címért is a 63,5 kilóban.

BEOL

Olaszországban, Livornóban szólította ringbe kihívója, az ugyancsak olasz, de hat évvel fiatalabb Di Rocco Michelle. Akinek meglehetősen nagy szája volt a találkozó előtt. „Lauri öreg, könnyű eset lesz számomra” — harsogta a sajtóban Di Rocco Michelle. A helyi lapok is őt tartották esélyesnek.

Ilyen előzmények után lépett küzdőtérre a két bunyós egy 12 menetes csatában, amely egyrészt az EU-s bajnoki címért, valamint a WBC interkontinentális bajnoki címért zajlott. Tény, az első hét menetben pontozással vezetett is Di Rocco Michelle, amikor érdekes események történtek.

— Giuseppe két remek bal felütéssel álcsúcson találta ellenfelét — összegezte a látottakat felesége, Jancsik Anikó, aki nem mellesleg békéscsabai. (Giuseppe Lauri még nem beszéli jól a magyar nyelvet, ezért tolmácsolta férje gondolatait.)

— Ezt követően Di Rocco Michelle nemes egyszerűséggel felegyenesedett, megfordult és elsétált a sarok felé. Férjem pedig magas adrenalinszintje miatt tovább űzte, hajtotta volna ellenfelét, ám közben a mérkőzésvezető megállította a találkozót. Belenézett Di Rocco Michelle szemébe, majd lefújta a mérkőzést. Na aztán elszabadult a pokol, volt pfújolás, kiabálás, köpködés, minden. Di Rocco Michelle arra hivatkozva vonult el, hogy lefejelte Giuseppe.

Máris visszanézték a mérkőzés felvételét, amely alapján úgy döntöttek, nem volt fejelés. Ez követően majd fél órán át tanakodott a zsűri, majd kihirdették férjem győzelmét. Vagyis technikai KO-val nyert és két bajnoki cím tulajdonosa lett egy csapásra.

Ezzel tovább javított mérlegén a békéscsabaivá avanzsált Giuseppe Lauri, akinek most már így fest az egyenlege: 43 győzelem (köztük 25 KO).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!