Sport

2007.10.14. 19:28

Férfi kézilabda: huszonöt perc játék, 35 perc kínlódás

Erste-Békési FKC—Tatai Honvéd AC 33—28 (22—14). NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző. V.: Baranyi, Szloska.

BEOL

Békés: Nagy L. — Nagy Cs. 4, Pavlovics 2, TRIVKOVICS 3, KOCSIS CS. 7, Kopcsák, Himer 4 (1). Cs.: Árdeleán (kapus), Jurko 2, Raffai, Szatmári, Djuricin 2, OLÁH 7 (1), Gamrat 2 (1). Edző: Bakó Botond. Tata: Czérna — KUZMA 8 (2), Becker 4, BODNÁR 7, Krancz 1, Kőhalmi 1, Nagy Z. 4. Cs.: Nagy P. (kapus), Bognár 2, Lengyel 1. Edző: Basky Péter.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 5—6, 12. p.: 10—8, 21. p.: 17—11, 26. p.: 19—12, 36. p.: 25—15, 47. p.: 26—22, 53. p.: 30—23.

Bár a tataiak a jegyzőkönyvben tizennégy játékost tüntettek fel, végül csupán kilencen léptek pályára. Ráadásul közülük fele „túlkoros” volt. Ettől függetlenül az első gólokat mindig ők dobták, a békésiek csak válaszoltak, egészen 5—6-ig. Azt követően fordított a hazai csapat az egyébként remekül játszó beállósuk, Kocsis Csaba révén. Mindebből kitűnik: a házigazdák csak jó tíz perc után lendültek játékba. Az első percekben csupán Kocsis Csaba volt dicsérhető (tíz perc alatt öt gólt dobott), a folytatásban Oláh Gábor is fölzárkózott mellé.

Szépen zakatolt a gépezet, s amint az várható volt, könnyedén léptek el a házigazdák nyeretlen ellenfelüktől (a tataiak mérlege eddig hat meccs, hat vereség volt, az utóbbi most eggyel gyarapodott). A tekintélyes előny és szünet után hat percig ott folytatták a hazaiak, ahol az első harminc perc második részében: rendre betaláltak a tatai kapuba, s már tízgólos előnyre tettek szert. Ezután érthetetlen módon leálltak. Bakó Botond edző egymás után leültette a kezdőcsapat játékosait, ám a cserék sem sokat lendítettek a játékon.

Sokan úgy gondolták, ez csak egy kisebb rövidzárlat, ám ettől kezdve a mérkőzés végéig csak kínlódott a hazai csapat. A nem éppen gyorsaságukról híres vendégek fokozatosan megkezdték a felzárkózást, a tízgólos előny négyre olvadt. Ezt követően a tataiak is egyre többet hibáztak, ami annak is köszönhető volt, hogy elkészültek erejükkel. A békésiek győzelme csupán annak köszönhető, hogy vendégeik a mezőny egyik leggyengébb gárdája, s ráadásul a lufi is kipukkant.

Régen láttuk ilyen rosszul játszani a békésieket. Különösen a második játékrész volt egy nagy kínlódás. Bár a győzelem nem volt veszélyben, ám a játékosok többségénél hiányzott ötletesség, a lendület, a korábban megszokott nagy akarás. Igaz, ezért a teljesítményért is most két pont jár.

Bakó Botond: — Az első félidőben elfogadhatóan játszottunk. Készülünk a visszavágó sorozatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!