Sport

2007.10.15. 14:57

Ezüsttel tértek haza a Surmanosok

A hétvégén rendezték meg Hatvanban a serdülőkorú ökölvívók országos bajnokságát, amelyen 39 egyesület 104 ifjú bunyósa lépett kötelek közé. A négynapos eseményen ott voltak a békési Surman Boksz Club versenyzői is, mégpedig két fiatal.

BEOL

Fodor Milán a 44,5 kilósok között próbált szerencsét, súlycsoportjában öten indultak. A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen az örök riválissal és későbbi bajnokkal, a törökszentmiklósi Hoppál Attilával találkozott, aki ellen pontozásos vereséget szenvedett. Mindez azt jelentette, hogy a harmadik helyen fejezte be a viadalt Fodor Milán.
Boros Zsolt a 48 kilósok között kilencedmagával rajtolt. Az első napon erőnyerő volt, másnap viszont már a négy közé jutásért vívott csatát az ugyancsak törökszentmiklósi Sárosi Bélával. Boros Zsolt kitűnő ökölvívással és egyhangú pontozással (5:0) győzte le ellenfelét. Másnap, a döntőbe kerülésért az első számú kiemelt, a KSI-s Góman István ellen lépet ringbe. Remekül küzdött Surman Zoltán tanítványa, hiszen az első számú kiemelt versenyzőt alig több mint fél perc alatt legyőzte, mivel egy rászámolás után a KSI-s fiú edzője feladta a kilátástalannak tűnő küzdelmet.
— Sajnálattal vettük észre a mérkőzést követően, hogy Zsolt megsérült — mondta letörten edzője, Surman Zoltán. — Méghozzá egy ütést követően a jobb kezének felkari részén igen erős izomhúzódást szenvedett. Így a másnapi döntő számára kérdőjelessé vált. Végül az orvosi vizsgálatot követően úgy döntöttünk, hogy vállaljuk a mérkőzést, de a legkisebb gondnál, ha kell, feladom a csatát a versenyző egészségének megóvása miatt. A döntőben sajnos versenyzőm a sérülés miatt még csak árnyéka sem volt önmagának, de így is éppen csak egyetlen ponttal veszítette el a mérkőzést a győri dózsás Barcsa Gáborral szemben (3:2). Így Zsolt az előkelő ezüstérmes helyen zárta a bajnokságot.
Ezt követően a gondokról is beszélt Surman Zoltán: — Mindenképpen szép teljesítmény, amit elértünk, hiszen a felkészülésünket nagyban zavarta, hogy nem volt edzőtermünk a felkészülés végén, mert ahol eddig edzettünk három éven át, azt egyéb okok miatt el kellett hagynunk. Így most sem támogatónk sem termünk nincs. Ezért olyan vállalkozókat vagy egyéb szervezeteket keresünk, akik egyesületemet és versenyzőimet az edzési lehetőség biztosítására egy teremmel tudnák segíteni. Akár egy leromlott raktár vagy bármi megfelelne nekünk, amit önköltséges alapon fel tudnánk javítani. Ezen a bajnokságon is úgy tudtunk indulni, hogy az egykori utolsó amatőr csapatom, a Kecskeméti SC segítette és támogatta a költségeinket. Így az ők színeiben indultunk a bajnokságon, viszonzásként a támogatásért.
Azt is elmondta a fiatal edző, hogy két versenyzője bekerült a Héraklész-programba és a magyar ökölvívó-válogatott tagja lett, így jövőre akár a korosztályos kontinensviadalokon is indulhatnak. Továbbá november és december elején mind a ketten meghívást kaptak kétszer egyhetes tatai edzőtáborba a magyar válogatott utánpótlás csapatához.

A négynapos eseményen ott voltak a békési Surman Boksz Club versenyzői is, mégpedig két fiatal. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!