SÉTA

2009.10.15. 10:04

Merre tovább? - nyílt nap az Ady-Bayban Sarkadon

Nyílt nap, kölcsönös megmutatkozás – bemutatkozás a sarkadi Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban. Mosolyokkal és reménykedéssel induló – széles mosolyokkal, kacagással és bizakodással záruló hűvös októberi nap 2009 októberének 12. napja.

BEOL

 Célunk az volt, hogy egy képzeletbeli iránytűvel segítsük a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákokat, hiszen nehéz döntés előtt áll a mai világban az, aki a helyes irányt keresi. Mert mi is a helyes irány? Mindenképpen fontos mai világunkban a magas szintű idegennyelv-tudás. Iskolánkban angol-magyar két tanítási nyelvű képzés mellett emelt szintű német nyelvtanítás is indul 2010 szeptemberétől. A mai fiatalok lételeme az informatika. Nálunk speciális informatikai tantervű képzés keretében mélyülhet a diákok tudása a legmodernebb gépparkkal és jól felkészült pedagógusok segítségével. Ezen kívül a megyében egyedüliként képzünk postai és gazdasági ismeretekkel felvértezett diákokat.

    Széleskörű, lényegében augusztus vége óta tartó felkészülés és szervezés előzte meg ezt a napot. Negyvenhét cég, vállalkozó gondoskodott a változatos ajándékokról, képkeretektől üdítőn és almákon át könyvekig, sőt ingyenes arcsminkelést is nyerhetett a szerencsés diák. Ezen a napon egyetlen nyolcadikos vendégünk sem távozott üres kézzel, mindenki nyert valami hasznos és kedves emléket. Köszönjük segítőinknek a felajánlásokat, amelyekkel még szebbé tehettük beiskolázási napunkat: Tóth Imre – polgármester úr, Sarkad Város Önkormányzata, Szabó Sándor – képviselő úr, Bondár Lajos – képviselő úr, Dobi Lajos – képviselő úr, Dr. Szabó László – képviselő úr, Simon Lajos – képviselő úr,  a sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat nevében Oláh Károlyné képviselő asszony,  Sarkadi Ipartestület nevében Mitykó Pál képviselő úr, Ferbonex – Sarkad, Rácz István – zöldség-, gyümölcslerakat, Virág cukrászüzem, Dürer Nyomda Kft., Center mozi, Avar vendéglő, Mészár Kft., Deák lányok virágboltja, Jutka virágsarok, Árvai Csilla virágüzlete, CBA – DOXABÓ, K&H Bank, CIB Bank, Kóra Ágnes – fodrász, Balázs Beáta – kozmetikus, Váradi Károly – órás, Eurobazár, Törpi Szörpi Kft., Mimóza patika, Sétány patika, Éden-tó szeszfőzde, Podeszt Kft., Élésker ABC-áruház, Nagy Imre Kerékpárszaküzlete, Tímár Imréné, Drogéria – Székely Mária,  ITEM Kiadó, Mozaik Kiadó, Sétány cukrászda, Árvai Tibor kertészete, Óré Tamás, , Silver Penna – Papírbolt, Boldog pékség, Szivárvány büfé, Békés Megyei Hírlap, Magyar Közútkezelő Kht. Köszönjük a támogatást!

      Összesen 155 tanuló volt kíváncsi a sarkadi középiskola lehetőségeire, „kínálatára”. A sarkadi nyolcadikosok közül 63, az okányiak közül 23, Komádiból 15, Kötegyánból 18, Méhkerékről 12 diák volt kíváncsi a nyílt napra. Szép dolog, hogy a távoli Körösszakálból 10 ifjú volt jelen, és a még távolabbi Magyarhomorogról is volt érdeklődő. De érkeztek még érdeklődő gyerekek, szülők, pedagógusok Gyuláról, Sarkadkeresztúrról, Mezőberényből és Zsadányból is. 

    A vendégek, 16 csoportba szervezve, egymás után három nyílt órán vehettek részt, majd 10 óra 35 perctől, 13 óra 30-ig afféle iskolai helytörténeti „kalandtúrán” ismerkedhettek iskolánkkal és pedagógusainkkal. Eme kvízjáték nyolc állomásból állt, ahol a frissen verbuválódott csapatok mérhették össze fizikai és szellemi képességeiket. A kvízjátékot és a nagy tortát a 8-as számú csapat nyerte. Második lett a 16. számú csapat, míg a harmadik helyet megosztva a 13. és 15. „sereg” szerezte meg. Voltak győztesek, de mindenki nyertesnek érezheti magát.  Számunkra, vendéglátók számára a legszebb ajándék az volt, hogy kis vendégeink visszamosolyogtak ránk, az ő természetes őszinteségükkel. Köszönjük ezt a mindennél kedvesebb ajándékot! A jó hangulat fokozásáról, kiteljesedéséről kitűnő iskolai együttesünk, a Garázs Beat Band gondoskodott.

    Köszönjük a talpraesett „idegenvezető” – útbaigazító diákjaink kitűnő munkáját is, akik nélkül a majd’ kétszáz főt megmozgató rendezvény zavartalan lebonyolítása nem jöhetett volna létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!