SÉTA

2009.06.30. 11:56

Orosházától a 15 ezer fős Hősök teréig

A József Attila Tagintézmény hetedikes diákját Bakos Bettinát kevesebben ismerik Orosházán, mint az ország más részein. A tehetséges, fiatal tanuló, idén, februárban kezdett el énekelni tanulni Nagy Krisztina énekművésznél, azóta számos versenyen vett már részt, és sikert, sikerre halmoz.

Zsilován Ágnes

- Amióta csak tudom mi is az az éneklés egyfolytában csinálom. Először mindig csak egyedül, magamnak énekeltem, miután a családom meghallotta, onnantól kezdve elkezdtek biztatni, hogy másoknak is mutassam meg a hangomat. – tudtuk meg Bettinától. - Novemberben a Gyermek – és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében a tehetségkutató első fordulójában tovább jutottam, a Crystal együttes Mama című dalával, majd az egy hétre rá megtartott döntőn első helyezést értem el, Bartók Eszter Elefántdalával. 

Ez évben részt vett a szegedi Sztárpalánta verseny elődöntőjén, ahol a zsűri tagja többek között Péli Barna volt. Pozitív kritikájában elhangzott, szívből reméli, hogy Bettina énekesnő lesz. Erről a megmérettetésről, egy emléklappal tért haza. Hangjának híre eljutott Aradig is, ott egy Nemzetközi Énekversenyen énekelt, bár helyezést nem ért el.

Idén tavasszal rendezték meg az ország 5 pontján, köztük Szegeden a Jetix Tehetségkutatót, amelyen mindenhonnan, csak egy induló juthatott tovább. A Csongrád - megyei döntőn Bettina jutott tovább. Itt a Zanzibár együttes, valamint Széles Iza alkotta a zsűrit.

Ismételten egy pozitív kritika az ajándékcsomag átadása közben, az együttes frontembere megdicsérte a hangját, és arra biztatta Bettinát, hogy ne hagyja abba az éneklést, hiszen ilyen orgánomú hangot ritkán lehet hallani, főleg nem egy 14 éves lánytól. Ám nem ez volt az egyetlen verseny, ahol elismert énekesek alkották a zsűrit. 

- Április 10 – én a békési Én hangom verseny elődöntőjén Rihannától énekeltem egy számot, aminek köszönhetően továbbjutottam az április 24 - ei döntőre ahol több sztár és színész volt a zsűriben. Tóth Gabi, Lola, Márk, csak hogy párat említsek. Pontok alapján második lettem volna, de mivel hárman osztoztak az első helyen, így negyedik lettem. – tudtuk meg Bettinától.

– Szintén áprilisban, Budapesten vettem részt egy tehetségkutató elődöntőjén, itt szintén Rihannától választottam egy nótát, és a bronzérmet hoztam el, ami azt jelentette, hogy a döntőben május 1-én a Hősök terén léphettem fel 15 ezer ember előtt. Itt adtam elő Alexandra Burke-től a Hallelujah-t, melyet azóta is egyik kedvencemnek tartok. Egy Portfóliós Maxi CD szerződést nyertem, valamint rádiós – tévés szereplést a fővárosban.

Bettina elmondta sokat szeretne elérni az énekléssel, megpróbál mindent megtenni, hogy elérje a célját, éppen ezért képzi a hangját folyamatosan. Szabadidejében is hacsak teheti énekel, ám szán időt táncolásra, valamint aerobikozásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!