SÉTA

2009.06.15. 19:46

Atombiztos SÉTA-tábor diákújságíróknak

Kilenc megye, köztük Békés fiatal tollforgatói gyűltek össze ma Bonyhádon, a petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégiumában, hogy részt vegyenek az Axel Springer Magyarország Kft. első SÉTA táborán. A munkát mindjárt az atomerőműben kezdték.

BEOL

Kevés középiskolás diáknak adatik meg a lehetőség, hogy egy nagyvállalat vezetőit faggathassák ki. Az első SÉTA tábor résztvevőinek alkalmuk volt erre, hiszen tagnap délután a Paksi Atomerőmű Zrt. vezetősége tartott csak nekik sajtótájékoztatót. Süli János vezérigazgató, Pónya, József, az igazgatóság elnöke, dr. Varga-Sabján László humán és törzskari igazgató, valamint Mittler István kommunikációs főosztályvezető válaszolt az ifjú újságírók kérdéseire. A kezdeti kisebb megszeppenés után a fiatalok éltek is a lehetőséggel.

A diákszerkesztőségek már tegnap délelőtt, a háromnapos tábor megnyitója után megalakultak, hogy a tanulók már csapatokként kezdjék meg az újságírói munkát az erőműben. Szorgoskodásuk eredményeként a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégiumában holnap készül el az oldal, amely az egész látogatást bemutatja. Az érkezés és az erőműben tett látogatás között megnyitó és ráhangoló előadásában Körtvélyesi Csaba, az Axel Springer Magyarország Kft. terjesztési tanácsadója a sajtó, és az egyéb médiaszereplők világába kalauzolta a fiatalokat.

A délutáni programon a kilenc megyéből érkezett 36 diák megismerkedhetett az atomerőmű működésével, és történetével is. Aki a 16. életévét már betöltötte az a látogatóközponton túl, az erőmű belső területére is bejuthatott.

Kelenföldi Roland zsenge kora miatt sajnos nem mehetett be, bár nagyon érdekelte volna az üzemi rész is. A kaposvári Toldi Miklós gimnáziumban technika órákon megismerkedtek többek között az atomerőmű működésével és felépítésével, ezt jó lett volna élőben is látnia. Sajnos néhány társával így a látogatóközpontban rekedtek, és tesztek kitöltésével, ismerkedéssel múlatták az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!