SÉTA

2009.03.24. 13:21

A szerelem körülvesz bennünket – avagy: Igazából szerelem

A film, melyet ajánlani szeretnék az Igazából szerelem (Love Actually) címet viseli. Ez a nagysikerű, brit romantikus vígjáték 2003-ban készült.

Nekita Borbála, ILS, Idegennyelvi Szakközépiskola, Békéscsaba

A cselekmény több szálon fut, ami a film elején zavaró lehet, de a végére minden érthetővé válik! Bár a karácsonyi készülődést megelőző időszakban játszódik, véleményem szerint bármikor meg lehet nézni! Számomra ritka az olyan film, amit többször is meg tudok nézni, de ezt bárhol, bármikor, bármilyen lelki állapotban szívesen nézek meg. Szerintem a rendező, Richard Curtis egy tökéletes filmet alkotott. Kiváló színészek alakítják az amúgy is érdekes tulajdonságokkal felruházott szereplőket, vicces, szomorú és romantikus jelenetek váltják egymást és a filmhez társuló zenék is fantasztikusak.

A film mondanivalója az, hogy a szerelem körülvesz minket és milyen igaz!!! Akárhova nézünk, a szerelem mindenhol ott van, mint ahogy azt a film is tökéletesen bemutatja. A fiatal miniszterelnöktől, a csalódott írón keresztül, az özvegy nevelőapáig mindenki szerelembe esik. Még egy kisfiú is, aki az iskola legszebb lányába szerelmes és az egész film során azon fáradozik, hogy magára hívja a figyelmet.

Az egész filmet áthatja a szerelem csodás érzése! Hol titkos vágyak derülnek ki véletlenek folytán, hol régóta lappangó szerelem bontakozik ki, hol az első szerelem „fájdalmai” és „megpróbáltatásai” tárulnak elénk.
Azért ajánlom ezt a filmet, mert minden korosztálynak üzen valamit és azon kevés filmek közé tartozik, ami mindenki számára érthető és élvezhető!           

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!