SÉTA

2007.02.28. 15:35

Szerinted megéri?

Talán ti is ismertek vagy hallottatok már olyan diákról, aki valamilyen oknál fogva öngyilkos akart lenni. Sajnos én ismerek ilyet, elég közelről. A barátnőm.

Czebe Gabriella 10/C - Kner Imre Gimnázium, Gyomaendrőd

Ez a lány mindössze 15 éves. Először is tudni kell róla, hogy nagyon rossz kapcsolata van a családjával, hisz ő nem az a „jó kislány” típusú csaj, mert mindennek az ellentétét tette, mint amit a szülei mondtak, és persze a tanulmányi eredménye sem volt a legfényesebb. Másodszor: 7 hónapig járt egy sráccal, akit NAGYON SZERETETT. De a srác az utolsó hetekben kezdte kimutatni, hogy ez a kapcsolat nem megy. A lány nem vette észre, csak mikor az egyik nap kapott egy sms-t: „Jobb lenne, ha vége lenne!”
 Vasárnap bement a kollégiumba, és úgy érezte, hogy őt nem szereti senki, és hogy őt nem veszik komolyan. Hétfőn este bevett egy csomó gyógyszert és ivott rá. Úgy kiütötte magát, hogy ha a nevelője és a szobatársai nem tartják ébren, megtörtént volna a tragédia. Kórházba vitték, ott pedig rögtön kimosták a gyomrát: Ez az élmény örökre megmarad benne. Szerdán kikerült a kórházból, de pszhichiáterhez kellett járnia. Visszagondolva már bánja, hogy megtette, és örül, hogy életben maradt!
 Remélem, ti nem követitek ezt a példát, mert szerintem az élet elől nem menekülni kell, hanem fel kell vele venni a harcot. Hisz az élet nem mindig fenékig tejfel. Mindig gondoljatok a családotokra és a barátaitokra, akikre bárhol és bármikor számíthattok!

Czebe Gabriella 10/C - Kner Imre Gimnázium, Gyomaendrőd -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!