SÉTA

2007.02.20. 14:52

Élet a Keriben

Nagyon örülök, hogy a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy ebben az újságban bemutathassák írói képességeiket. Ezek között vagyok én is, és szeretném az iskolámat ezzel a kis cikkel bemutatni.

Nagy Bernadett 11/A

Először is néhány szót említenék a testvériskoláról. Iskoláknak 5 éve működő testvériskolai kapcsolata van a Luther Wittenbergben található BBW (Bildungscentrum für Beruf und Wirtschaft e V.) iskolával. E kapcsolat keretében egyik évben iskolánk 12 vendéglátós diákja és 4 pedagógusa utazott Wittenbergbe 1 hétre, ahol egy magyar nap keretében a magyar konyha különlegességeit készítik el és szolgálták fel a diákok szakoktatóik segítségével a BBW munkatársainak és Wittenberg város vezetésének. Ez a kapcsolat tanulóink számára lehetőséget nyújt arra, hogy a már megtanult ismereteiket a gyakorlatban használják, német nyelvterületen gyakorolhassák a német nyelvet, megismerkedhessenek más országok gasztronómiájával és kultúrájával. Az iskolám sok programmal próbálja szebbé tenni tanulói életét. Rengeteg szakkör között lehet választani. Például sportszakkörök: foci, röplabda, kosárlabda, floorbal és még tanév közben asztalitenisz. Ebben az évben film, rajz és zenei klubbot is szeretnénk létrehozni. 
Szeretnénk drog felvilágosítást is tartani itt az iskolában. Ezt több alkalommal lehetne megtartani a tanév során. Lenne kiállítási-, és beszélgetős formában is! Mivel vigyázni kell a gyerekek ilyes fajta fejlődésére is, hiszen senki nem világosítja fel őket a drog veszélyeiről, mi megpróbáljuk.
A Keri-piknikről is szólnék néhány szót.
Ez egy verseny az osztályok között, ahol egy délelőtt alatt valami ételt kell megfőzni, és ezt pontozzák a zsűrik. De van sport, break, tanulmányi versenyek is ezen a napon. Ezenkívűl más iskola tanulóit is szívesen várjuk és vendégeljük meg a versenyen elkészült finomságokból.
Az év első fontos eseménye a mindben évben megrendezett Gólyabál, amit a 4. évfolyam készít elő. Szerencsére én már túléltem, nagyon jó hangulat szokott lenni.
Sportköri rendezvényeken, házi, városi, megyei bajnokságokon is részt vesznek iskolánk tanulói, mellesleg nagyon jó eredménnyel.
Az év talán legnagyobb horderejű rendezvénye a Garabonciás Napok rendezvénysorozata, amin minden évben a Keri részt vesz. Sajnos a tavai évben nem képviseltette magát, de következő évire nagy erőkkel készül, és talán a dobogóra is állhatunk. E mellet iskolánk a Kolbászfesztiválon is minden évben megjelenik és mindig nagyon jó helyezést érnek el csapataink. 
Iskolánkban minden évfolyamnak meg van adva, hogy milyen tanulmányi kirándulásra mehet el. Például a 4.-kes osztályok a Terror házába mennek a 3.-kos osztályok pedig a Parlamentbe. A vendéglátós osztályok minden évben elmehetnek a BMW-re, és a kereskedelmis osztályok a Hoventára.  A legtöbb jeles napról megemlékezünk egy kis ünnepséggel, kiállítással vagy vásárral. Néhány példa: Föld napja, Madarak és Fák napja, Anyák napja, Holocaust, Pedagógus nap, Nőnap, Valentin nap, Karácsony stb.. Még fontos rendezvény a gombavató, amit az elsősök rendeznek. A szalagavató, ami a 4.-nek nagyon fontos esemény az évben.
Remélem meg tetszett iskolám bemutatása, és ha gyermeke nem tudná hová jelentkezzen ezzel a cikkel azt sugalltam, hogy a Keriben van a legjobb helye.

Nagy Bernadett 11/A -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!