SÉTA

2007.02.20. 14:39

Az álomhelyek

Napjainkban is rengeteg dolog foglalkozik a nyaralással, a kirándulással és a szabadidővel. Könyvek, újságok és prospektusok hirdetik a világ csodálatos kincseit. Szinte minden országban, városban vagy akár egy eldugott falucskában is akadnak olyan szépségek, amelyek maradandó élményt nyújtanak mindenki számára.

CSOMÓS SZILVIA BARBARA

 Vannak olyanok, akik megelégednek egy erdei vagy egy hegyi túrával, olyan is akad, aki megengedheti magának, hogy befizessen egy méregdrága utazásra. Megemlíthetünk néhány igazi álomhelyet: Dubai Pálma-szigetei, az egyiptomi piramisok és a Nílus, a Bahamák, Anglia csodái a Stonehenge, Moszkva és a Kreml, a római Colosseum, Versailles és a Louvre, a kínai Nagy fal és nem utolsó sorban a Hawaaii-szigetek. Ezek sokak számára elérhetetlennek tűnnek és lehet, hogy azok is. Azonban mindig vannak kivételek. Ne feledkezzünk meg hazánkról sem. Magyarországon is szép számban kerülnek látnivalók. Néhányat emlékeztetőül: a gödöllői kastély, az Esterházy-ak fertődi lakája a ,,Magyar Verszália'''', a herendi- és hollóházi porcelángyár, az Országház és a még sok más ember alkotta maradandó épületek. Természeti csodáink is kiemelkedőek. Például az Aggteleki- karszt, a kisebb-nagyobb vízesések, sóbánya Egerszalókon, termálvizek. 9 nemzeti parkunk között van, amely a világörökség részét képezi. Egyedülálló a magyar, őshonos háziállat-faj is. Tehát itthon is legeltethetjük szemünket. Remélem mindenkinek sikerült kiválasztani, amire szíve vágyott, és ha ez megvan Jó utazást kívánok minden egyes utazni vágyónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!