SÉTA

2007.02.13. 22:16

A sakktáblánál könnyebb „felelni”

Február 10-e, „nagy nap”-ként vonul be a mezőkovácsházi székhelyű Békés Megyei Hunyadi János Középiskola sakkcsapatának történetébe.

Horváth András Zsolt Hunyadi János Középiskola, Mezőkovácsháza

Szerintem legtöbben eleve ezzel a tudattal keltünk e szombati napon, amikor is a békés megyei fiatalok mérték össze sakk tudásukat a Gyulaváriban rendezett sakkversenyen. A 184 résztvevős verseny sokaknak okozott örömöt-csalódást, de az biztos, hogy mindenki élvezte a játékot.

      Mi, „Hunyadisok” is így voltunk vele, és nem akartunk kimaradni semmi jóból. Bacsur Imre tanár úr segítségével sikerült megszerveznünk egy csapatot és az utazást is. Az iskola kisbuszával mentünk a helyszínre, ahol az első meglepetés a hatalmas tömeg volt. A nagy versenyzői létszám miatt a nevezések nem voltak probléma mentesek, de ezt az első – még sakktáblán kívüli – lépést sikeresen megtettük.

      A verseny két részből állt, az elején voltak az egyéni versenyek, és csak ezután következtek a csapatok. Természetesen mi mindkettőben képviseltettük magunkat. Az egyéni versenyen indult a lányok közt Szemerédi Mónika, aki megszerezte az első helyet – gratulálunk! –, ami az országos versenyre való bejutással jár. A fiúk közt a 93-92-es születésűek korcsoportjában indultam én, és a szerény 14. helyen végeztem. A 91-90-es korcsoportban pedig Czapár Pál, Nagy József és Oláh Tibor, akik 10., 8. és 6. helyen végeztek. A verseny végén következett az eredményhirdetés, és a díjátadás, a legtöbben ezután elindultak haza, de mi maradtunk, mert még volt egy kis elintéznivalónk.

      Az egyéni után ugyanis következett a csapatverseny, amelyen több középiskola mérte össze tudását. A mi iskolánk csapata a következő volt: 1. tábla Nagy József, 2. tábla Oláh Tibor, 3. tábla Horváth András Zsolt, 4. tábla Czapár Pál. Mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából, már amennyire ez az egyéni verseny után még lehetséges volt. Végül ötödik helyen végeztünk, és már igencsak fáradtan indultunk haza, hogy kipihenhessük agyunk átlagon felüli kihasználásának hatásait. Hétfőn ugyanis újra szükség volt agysejtjeinkre, csak egészen más táblánál…


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!